ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Οι απαντήσεις του δημάρχου για εμβόλια, πάρκο και αιολικά στον Αράκυνθο

Ο δήμος Αγρινίου προτίθεται να προωθήσει καμπάνια για τους εμβολιασμούς

Σε τρεις ερωτήσεις του Γιώργου Καραμητσόπουλου απάντησε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο.

Σημαντικό είναι το γεγονός ότι ο δήμος ανταποκρίνεται στο αίτημα για να ξεκινήσει ενημερωτική καμπάνια για τους εμβολιασμούς, μιας και τα στοιχεία δείχνουν πως η Αιτωλοακαρνανία σταθερά υπολείπεται σε σχέση με πολλές περιοχές της χώρας αλλά και τον εθνικό μέσο όρο. Είναι χαρακτηριστικό πως μέχρι χθες Τετάρτη 30 Ιουλίου, είχε εμβολιαστεί πλήρως του 35,5% του πληθυσμού της χώρας. Το ποσοστό αυτό στην Αιτωλοακαρνανία, βρίσκονταν χθες στο 27%.


Παράλληλα , ο Δήμαρχος Αγρινίου, απάντησε και σε ερωτήματα που τέθηκαν απο τον κ. Καραμητσόπουλο για την πορεία της ανάπλασης του δημοτικού πάρκου και την προσφυγή του δήμου για τις ανεμογεννήτριες στον Αράκυνθο.

Συγκεκριμένα:

– Η γραπτή πρόταση που κατέθεσε η Συμμαχία Πολιτών για την αναγκαιότητα μιας οργανωμένης και μεγάλης κλίμακας καμπάνιας ενημέρωσης για τον εμβολιασμό από τον Δήμο Αγρινίου έγινε αποδεκτή από τον Δήμαρχο Αγρινίου και θα προχωρήσει άμεσα διευρύνοντας και ενισχύοντας την προσπάθεια που έγινε ήδη από τις κοινωνικές δομές του Δήμου.
Η Αιτωλοακαρνανία υστερεί σημαντικά, περίπου κατά 8,5 μονάδες στο ποσοστό όσων έχουν πλήρως εμβολιαστεί σε σύγκριση με το πανελλαδικό ποσοστό.

Β. Σε ερώτηση της παράταξης για την πορεία του έργου της ανάπλασης του Πάρκου ο Δήμαρχος απάντησε ότι υπάρχει πλέον ο προσωρινός ανάδοχος του έργου που είναι η εταιρεία «ΤΟΜΗ» πράγμα που σημαίνει ότι πολύ σύντομα θα συμβασιοποιηθεί το έργο και θα εγκατασταθεί ο εργολάβος.

Γ. Σε άλλη ερώτηση, σχετικά με τις ενέργειες του Δήμου κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στον Αράκυνθο και μάλιστα εντός της προστατευόμενης περιοχής NATURA ο Δήμαρχος ενημέρωσε ότι έχει κατατεθεί ήδη προσφυγή του Δήμου Αγρινίου για το θέμα.

Advertisements
Τοπική Διαφήμιση
pap spanakopita 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button