Δυτική Ελλάδα

Οι αλλαγές που έρχονται σε Λύκεια και εξετάσεις

841likia

Καταργείται η Τράπεζα Θεμάτων-Το 9,5 θα είναι ο βαθμός προαγωγής-Από του χρόνου περισσότερα επιστημονικά πεδία πανελλαδικών εξετάσεων στην Β’ Λυκείου και της Τράπεζας Θεμάτων, περιλαμβάνουν οι «προγραμματικές» δηλώσεις για την εκπαίδευση, που θα εφαρμοστούν από τον Ιούνιο. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της νέας ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας: 

Οι μαθητές τα Α’ και τα Β’ Λυκείου δεν θα δώσουν φέτος τις εξετάσεις πανελλαδικού χαρακτήρα, όπως προέβλεπε το νέο λύκειο
Η Τράπεζα Θεμάτων θα καταργηθεί, αλλά θα λειτουργεί συμβουλευτικά για καθηγητές και για μαθητές
Θα διατηρηθούν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις με τα 6 μαθήματα
Δεν θα ισχύσει καμία αλλαγή στο εξεταστικό που θα εφαρμοζόταν για πρώτη φορά στις εξετάσεις του 2015-2016. Δηλαδή, οι Πανελλαδικές νέου τύπου με τα 4 μαθήματα, τη δυνατότητα επιλογής μόνο ενός Επιστημονικού Πεδίου αλλά και τον συνυπολογισμό των βαθμών της Α’ και Β’ Λυκείου για την πρόσβαση στα ΑΕΙ.
Οι φετινοί μαθητές που φοιτούν στη Β’ Λυκείου θα δώσουν του χρόνου Πανελλαδικές με το ισχύον σύστημα και τις όποιες μικρές αλλαγές ανακοινώσει η νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.
Του χρόνου οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα επιλογής τμημάτων από περισσότερα επιστημονικά πεδία (τώρα μπορούν να δηλώσουν στο μηχανογραφικό μόνο από δύο πεδία).
Θα μειωθούν οι ενδοσχολικές εξετάσεις, ώστε να αυξηθεί ο διδακτικός χρόνος.
Επανέρχεται ως βαθμός προαγωγής ο γενικός μέσος όρος 9,5.

Πηγή: thetoc.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button