Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Κέντρο Πρόληψης “Οδυσσέας”: Δυο νέα προγράμματα για μαθητές

Το Κέντρο Πρόληψης κατά των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Αιτωλ/νίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας (Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων), θα υλοποιήσει μέσα στην τρέχουσα σχολική χρονιά 2019-2020,Πρόγραμμα Κοινωνικο-συναισθηματικής Αγωγής που αφορά σε μαθητές των πρώτων τάξεων Δημοτικού Σχολείου.

Πρόκειται για ένα Πρόγραμμα Πρωτογενούς Πρόληψης, το οποίο απευθύνεται σε όλους τους μαθητές της τάξης. Σκοπός του προγράμματος είναι η εξοικείωση/γνωριμία των παιδιών με διαφορετικές μορφές παιχνιδιών (επιτραπέζια, ομαδικών, κατασκευών, ρόλων), η συναισθηματική διαχείριση και η ενίσχυση των κοινωνικών τους δεξιοτήτων.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται σε 8 εβδομαδιαίες δίωρες συναντήσεις. Κάθε σχολική μονάδα μπορεί να αποφασίσει ποιο τμήμαθα συμμετέχει.

Υπεύθυνη Προγράμματος: Λαμπρινή Τραυλού, Ψυχολόγος, Msc.

Αιτήσεις μπορείτε να αποστέλλετε ηλεκτρονικά (κατεβάστε την αίτηση κάνοντας κλικ εδώ) στη διεύθυνση odysse@agr.forthnet.grαπό Τρίτη 1/10 έως καιΠαρασκευή11/10(τηλέφωνα επικοινωνίας: 2641055275 και 2641028770).

Πρόγραμμα Εκπαιδευτικών Επισκέψεων – Συναντώντας τον «ΟΔΥΣΣΕΑ»

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Νομού Αιτωλ/νίας “ΟΔΥΣΣΕΑΣ”-Ο.ΚΑ.ΝΑ, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, θα υλοποιήσει μέσα στην τρέχουσα σχολική χρονιά 2019-2020 το Πρόγραμμα Εκπαιδευτικών Επισκέψεων: Συναντώντας τον «ΟΔΥΣΣΕΑ».

Το συγκεκριμένο Πρόγραμμα υλοποιείται κατά τη διάρκεια των σχολικών ωρών μετά από αίτημα και τη σύμφωνη γνώμη του Διευθυντή του σχολείου. Η διάρκεια της παρέμβασης είναι 2 ώρες.

Πραγματοποιείται στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης και έχει ως βασικό στόχο:

α) να γνωρίσουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί το χώρο του Κέντρου Πρόληψης, τις δράσεις και τις προοπτικές συνεργασίας.

β) να συνομιλήσουμε για θέματα που μας αφορούν και που έχουν σχέση με την ψυχική υγεία (συναισθήματα, διαφορετικότητα, εξαρτήσεις, αυτοεκτίμηση κ.α.).

Η συγκεκριμένη δράση προσαρμόζεται ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα αλλά και τις επιμέρους ανάγκες των μαθητών.

Σχετικά με τη μεθοδολογία ακολουθείται βιωματικός/συμμετοχικός τρόπος διεξαγωγής του Προγράμματος, με ενεργητική συμμετοχή, ασκήσεις/παιχνίδια γνωριμίας, συνεργασίας, εμπιστοσύνης.

Αιτήσεις μπορείτε να αποστέλλετε ηλεκτρονικά (κατεβάστε την αίτηση κάνοντας κλικ εδώ) στη διεύθυνση odysse@agr.forthnet.gr  απόΤρίτη 1/10έως και Πέμπτη31/10(τηλέφωνα επικοινωνίας: 2641055275 και 2641028770).

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 30 άτομα
Υπεύθυνη Προγράμματος: Λαμπρινή Τραυλού, Ψυχολόγος, MSc.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button