ΆποψηΡοή Ειδήσεων

Οδός Πανεπιστημίου ή οδός Βατοπεδίου;

Με μια πιο… χιουμοριστική προσέγγιση, ο Θύμιος Κόσσυφας, μέλος της Δημοτικής Παράταξης «Αγρίνιο- Ανατροπή Τώρα- Πολίτες σε Δράση”, περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί  σε ένα μεγάλο μέρος των πεζοδρομίων της οδού Πανεπιστημίου, που όπως λέει τα “πνίγουν” τα βάτα.

του Θύμιου Κόσσυφα*


Ανατρέχοντας στα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου θα βρούμε την ομόφωνη απόφαση που αφορά στην πλακόστρωση των πεζοδρομίων της οδού Πανεπιστημίου.
Από τότε έχει περάσει αρκετός καιρός και κατά μήκος της συγκεκριμένης οδού έχουν πλακοστρωθεί αποσπασματικά μερικά κομμάτια της.
Όπως φαίνεται όμως και στις φωτογραφίες, σε ένα μεγάλο τμήμα της Πανεπιστημίου υπήρξε μια μικρή παρανόηση.
Αντί για πλακόστρωση έγινε πυκνή βατόστρωση…
Για πάρα πολλά μέτρα το πεζοδρόμιο είναι απροσπέλαστο λόγω που είναι σκεπασμένο από βάτα, τα οποία ξεχύνονται μέχρι τον ασφαλτοτάπητα.

Οι διερχόμενοι περαστικοί και περιπατητές (που είναι πάρα πολλοί καθημερινά) αναγκάζονται να κατεβούν από το πεζοδρόμιο και να βαδίσουν για αρκετά μέτρα επάνω σε ένα δρόμο όπου αναπτύσσονται από τα διερχόμενα οχήματα μεγάλες ταχύτητες.
Αυτή η εικόνα είναι επιεικώς απαράδεκτη εν έτει 2018, σε ένα δρόμο με μεγάλη κυκλοφορία που αποτελεί και την πρώτη είσοδο της πόλης.
Εάν τα βάτα δεν κοπούν άμεσα, τότε αναγκαστικά όποιος περνάει από εκεί θα πρέπει να έχει μαζί του κοσά (βατοκόπτη) ή μαχαίρι τύπου “parang” που χρησιμοποιούν οι ιχνηλάτες για να ανοίγουν δρόμο στη ζούγκλα!!!
Μετά την παρουσίαση της άγριας βλάστησης μέσα στον αστικό ιστό, οι λύσεις που προτείνονται από τον συντάκτη του κειμένου είναι δύο:
1) Η μετονομασία της οδού Πανεπιστημίου σε οδό Βατοπεδίου, με άμεση επικοινωνιακή εκμετάλλευση του θέματος (π.χ Γιορτή βατόμουρου), όπως έγινε πριν από λίγο καιρό με τις αράχνες του Αιτωλικού.
2) Η μετάβαση στο σημείο της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου που θα απαλλάξει τους δημότες από τον “εφιάλτη στον δρόμο προς τα βάτα” και θα αποτελέσει ταυτόχρονα μια πρώτης τάξεως ευκαιρία φωτογράφησης των υπευθύνων “επί το έργον”, όπως άλλωστε συνηθίζουν όταν πράττουν τα αυτονόητα.

* Ο Θύμιος Κόσσυφας είναι μέλος της Δημοτικής Παράταξης «ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ – ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ» με επικεφαλής τον Δημήτρη Τραπεζιώτη.

Τοπική Διαφήμιση
papahanasiou graviera2022 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button