Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Οδοντιατρικός Σύλλογος Αγρινίου: Τα προβλήματα του ΕΣΥ επ’ουδενί δεν επιλύονται με τον νέο Νόμο

Το Δ.Σ. του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αγρινίου, στην τελευταία του συνεδρίαση συζήτησε τις αλλαγές στην λειτουργία του Ε.Σ.Υ. που επέρχονται με τον νέο Νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα από την Κυβέρνηση και ομόφωνα κατέληξε στα εξής:

1)Τα προβλήματα υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης του ΕΣΥ (που διογκώθηκαν στην περίοδο της πανδημίας) επ’ουδενί δεν επιλύονται με τον νέο Νόμο.


2)Το πάγιο αίτημα για υψηλότερες αποδοχές στους νοσοκομειακούς γιατρούς επιχειρείται να καλυφθεί με την κατάργηση του θεσμού της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών/οδοντιάτρων του ΕΣΥ, ενός θεσμού που λειτούργησε επί δεκαετίες περιορίζοντας στο ελάχιστο τις διασυνδέσεις του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα.
Η αύξηση της χρηματοδότησης του ΕΣΥ πρέπει να γίνει από την Πολιτεία κι όχι από την τσέπη των ασθενών. Οι οδοντίατροι του ΕΣΥ πρέπει να παραμείνουν πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

3)Απαιτούμε άμεση κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων οδοντιάτρων του ΕΣΥ.

4)Εμμένουμε στην άμεση εκπόνηση σχεδιασμού και εφαρμογής εθνικής στρατηγικής για την Στοματική Υγεία με έμφαση στην πρόληψη, την καθολική πρόσβαση στην οδοντιατρική φροντίδα και την πλήρη ένταξη της Οδοντιατρικής στο Σύστημα Υγείας, σύμφωνα και με το πρόσφατο ψήφισμα του Π.Ο.Υ., προσδοκώντας έτσι στην βελτίωση της στοματικής υγείας του πληθυσμού και την μείωση των ανισοτήτων και του αποκλεισμού.

Τοπική Διαφήμιση
papathnasio blue Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button