Άποψη

ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλ/νίας: "Όχι στην οριστική διάλυση της ΔΕΗ"

epi-revma-dei-rologiaΑνακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για τις ιδιωτικοποιήσεις της ΔΕΗ, με την οποία καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας του σωματείου των εργαζόμενων της ΔΕΗ(ΕΤΕ ΔΕΗ Αγρινίου) την Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014, στις 10 το πρωί στην Πλατεία Παναγοπούλου (σιντριβάνι) στο Αγρίνιο.

Η σχετική ανακοίνωση:

Η  συγκυβέρνηση Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ, οι  εντολοδόχοι της Τρόϊκας (Σαμαράς και Βενιζέλος) με το νομοσχέδιο για την «Μικρή ΔΕΗ», δίνει την  χαριστική βολή στον νευραλγικό κλάδο της ενέργειας,  προκειμένου να αλώσουν οι ιδιώτες πλήρως τον στρατηγικό αυτό τομέα.

Παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις μαζί με το λαό για να αποτραπεί το περαιτέρω ξεπούλημα της ΔΕΗ.

  • Σε αντίθεση με τα σχέδια της κυβέρνησης, ζητούμενο για μας  είναι η ανάπτυξη της ΔΕΗ, η ασφάλεια εφοδιασμού,   η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας σε ανταγωνιστικό κόστος, προϋπόθεση για νέες παραγωγικές επενδύσεις και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, για την έξοδο της χώρας από την κρίση.
  • Να μην περάσει η Πράξη 15/24-7-2013 της κυβέρνησης και να αποτραπεί το ξεπούλημα των Δικτύων Μεταφοράς (ΑΔΜΗΕ), της «Μικρής ΔΕΗ» και η πώληση του 17% και του μάνατζμεντ σε ιδιωτικά κεφάλαια σε ιδιώτες.
  • Η ΔΕΗ, η ναυαρχίδα της βαριάς μας βιομηχανίας, μπορεί και πρέπει να αξιοποιηθεί σαν βασικός μοχλός για την παραγωγική ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας.
  • Η ΔΕΗ όπως και οι άλλες σημαντικές ενεργειακές επιχειρήσεις,  δεν πρέπει να ιδιωτικοποιηθούν.  Άμεσος στόχος να μείνει υπό δημόσιο έλεγχο, να μην διαλυθεί αλλά να είναι ενιαία,  να εκσυγχρονιστεί  και να προσανατολιστεί ώστε να υπηρετήσει τα  πραγματικά συμφέροντα  του λαού και του τόπου.

Καλούμε το λαό της Αιτωλοακαρνανίας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας του σωματείου των εργαζόμενων της ΔΕΗ(ΕΤΕ ΔΕΗ Αγρινίου) την Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014, στις 10 το πρωί στην Πλατεία Παναγοπούλου (σιντριβάνι) στο Αγρίνιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button