Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

«Όχι» στη κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, λέει ο Ε.Σ. Αγρινίου

Με ανακοίνωση του το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου, εκφράζει την αντίθεση του στην κυβερνητική πρόθεση για λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Όπως τονίζεται, αυτού του είδους οι ρυθμίσεις, αποφάσεις «ευνοούν αποκλειστικά και μόνο τις μεγάλες αλυσίδες των πολυεθνικών ομίλων οι οποίες πιέζουν συνεχώς προς αυτή τη κατεύθυνση».

Αναλυτικά:

“Πριν λίγες ημέρες η Κυβέρνηση πήρε απόφαση (Αρ 29922/13-5-2021) που προέβλεπε την δυνατότητα λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές 16 και 23 Μαΐου.
Και αυτό έγινε με το επιχείρημα της ενίσχυσης της αγοράς λόγω των υποχρεωτικών και για πολλούς μήνες κλειστών καταστημάτων.

Είναι βέβαιο ότι τέτοιες αποφάσεις ευνοούν αποκλειστικά και μόνο τις μεγάλες αλυσίδες των πολυεθνικών ομίλων οι οποίες πιέζουν συνεχώς προς αυτή τη κατεύθυνση.
Η Αγορά αυτή την εξαιρετικά δύσκολη και κρίσιμη περίοδο δεν χρειάζεται επιπλέον χρόνο λειτουργίας αλλά κυρίως γενναία μέτρα στήριξης και αυτά για όσο χρόνο απαιτηθούν, για να μπορέσουν να επιβιώσουν οι μικρές επιχειρήσεις και να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου με αφορμή αυτή την απόφαση της Κυβέρνησης θέλει να δηλώσει με ξεκάθαρο και κατηγορηματικό τρόπο την αντίθεση του στη κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας καθώς και στην απελευθέρωση του ωραρίου”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button