Δυτική Ελλάδα

OAΣ: «Νέα κυβέρνηση-ίδια πολιτική για το ξεκλήρισμα των αγροτών»

koi-ermitsa-agrotes5Πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Αγροτικών Μπλόκων κατόπιν αιτήματός της με τον αναπληρωτή υπουργό Ε. Αποστόλου του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τον υφυπουργό Π. Σγουρίδη.

Στην συνάντηση τέθηκε το αγωνιστικό διεκδικητικό πλαίσιο και τα αιτήματα επιβίωσης όπως αποφασίστηκαν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στο Κιλελέρ την Κυριακή 15 Μάρτη.

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλ/νίας, αποτιμώντας τα αποτελέσματα της συνάντησης αυτής, τονίζει σε ανακοίνωση της:

“Δεν δεσμεύτηκαν για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας. Η μόνη “δέσμευση” του υπουργείου είναι ότι θα συνεχίσει απαρέγκλιτα την ίδια πολιτική που έχουμε ζήσει στο πετσί μας και μας οδηγεί στη φτώχεια, τον αφανισμό και το ξεκλήρισμα.

Δήλωσαν την πρόθεση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να ακολουθήσει τις δεσμεύσεις που προέρχονται από τη συμμετοχήτης Ελλάδας στην ΕΕ και να εφαρμόσει την ΚΑΠ που μειώνει 50-60% το εισόδημα αγροτών και κτηνοτρόφων.

Η άλλη “δέσμευση” της κυβέρνησης είναι ότι θα ισχύσει για το 2014 στις φορολογικές δηλώσεις που θα γίνουν σε ένα μήνα η άγρια φορολόγηση 13% από το πρώτο ευρώ, η προκαταβολή 27,5% επί του φόρου για τον επόμενο χρόνο.

Δεν υπήρξε καμία δέσμευση για τη μείωση του κόστους παραγωγής καθώς και για την επίλυση των οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα οι κτηνοτρόφοι (βοσκότοποι, επιδότηση ζωοτροφών, αποζημίωση για τον καταρροϊκό πυρετό, ηλεκτρονική σήμανση κ.ά.).

Ουσιαστικά τίποτε δεν αλλάζει, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι θα πληρώσουν και φέτος το χαράτσι για να κάνουν τις δηλώσεις του ΟΣΔΕ, χαράτσι για την πιστοποίηση χρήσης φυτοφαρμάκων, χαράτσι για τις γεωτρήσεις.

Δεν υπάρχει πρόθεση αναπλήρωσης του χαμένου εισοδήματος των παραγωγών εξαιτίας του εμπάργκο στη Ρωσία.

Θα μειωθεί ακόμη περισσότερο το κονδύλι και ουσιαστικά δεν θα καλύπτονται οι ανάγκες για την καταπολέμηση του δάκου στην ελιά.

Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους σε αγωνιστική ετοιμότητα. Οργανώνουμε το αγροτικό κίνημα, δυναμώνουμε τους Αγροτικούς Συλλόγους, συγκροτούμε καινούριους, μαζικοποιούμε τους Συλλόγους, τις Ομοσπονδίες, τις Επιτροπές αγώνα.

Η δική μας δέσμευση είναι η συνέχιση της πάλης για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας. Ό,τικερδίσαμε ω ςτώρα ήταν αποτέλεσμα σκληρών αγώνων και συγκρούσεων. Αυτός είναι ο δρόμος και σήμερα για να βάλουμε φρένο και να ανατρέψουμε την ΚΑΠ της ΕΕ των μονοπωλίων και την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης που την αποφασίζουν και την υπηρετούν.

Σεκοινόδρόμομετουςεργαζομένους, τους αυτοαπασχολουμένουςτων πόλεων, τιςγυναίκες και τουςνέουςτων λαϊκώνοικογενειών παλεύοντας για άλλοδρόμο ανάπτυξης που θα ικανοποιείτις λαϊκές ανάγκες.

Το επόμενοδιάστημα συνεχίζουμετις πρωτοβουλίεςενημέρωσης αγροτών και κτηνοτρόφωνγια την ΚΑΠ, τηφορολόγηση, τα οξυμένα προβλήματα τωνκτηνοτρόφων και οργάνωσητης πάλης μας.”

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button