Ροή Ειδήσεων

ΟΑΣ Αιτωλ/νίας: Οι θεομηνίες δεν χτυπούν όλους το ίδιο-μέτρα για τους πληγέντες αγότες

katastrofes-makryneia (6)“Οι πρόσφατες καταστροφές που έγιναν στο νομό μας από τις βροχές απέδειξαν για άλλη μια φορά την απουσία αντιπλημμυρικών έργων , την εγκατάλειψη εν έτει 2017 των ανθρώπων στο έλεος των καιρικών φαινομένων  την ίδια ώρα που κάποιοι πανηγυρίζουν οτι η “ανάπτυξη” ήρθε, οι μικρομεσαίοι αγρότες λοιπόν που παλεύουν για την επιβίωση τους ενάντια σε χαράτσια παλιά και νέα ,ενάντια στους νόμους της αγοράς που επιβάλουν τις χαμηλές τιμές στα προϊόντα τους και που το κόστος παραγωγής είναι στα ύψη , είδαν και τις περιουσίες τους να καταστρέφονται και την παραγωγή τους να χάνεται σε λίγες ώρες νεροποντής”, τονίζεται σε ανακοίνωση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη πως “δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που συμβαίνουν  τέτοιου είδους καταστροφές στο νομό, υπήρχαν και τα προηγούμενα χρονια χωρις στην ουσια  να έχουν αποζημιωθεί αγροτοκτηνοτρόφοι αφου απέναντι τους βρισκουν τον αναχρονιστικό κανονισμό του ΕΛΓΑ που λειτούργει με βαση την ανταποδοτικότητα που δεν αποζημιώνει άμεσα και και στο ύψος των ζημιών”.

Η ΟΑΣ εστιάζει στο ζήτημα των ευθυνών αλλά και στις διαδικασίες που απαιτείται να γίνουν ώστε να καταγραφούν οι ζημιές και να αποζημιωθούν οι πληγέντες αγρότες:

Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς

“Και τούτη η μεγάλη καταστροφή αποδεικνύει ότι οι θεομηνίες δεν είναι χωρίς ανθρώπινη ευθύνη, ούτε χτυπούν όλους το ίδιο, αλλά έχουν ιδιαίτερη προτίμηση στους φτωχούς και τους αδύναμους, όπως είναι οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι αγρότες και τα άλλα λαϊκά στρώματα που ζουν σε υποβαθμισμένες περιοχές των πόλεων και στα χωριά.

Η ευθύνη ανήκει στις κεντρική και στην τοπική διοίκηση στη χώρας που, έχοντας άλλες προτεραιότητες και υπηρετώντας αλλότρια συμφέροντα, δεν προγραμματίζουν και δεν υλοποιούν τα αναγκαία έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης και προστασίας. Το αποτέλεσμα είναι τα σπίτια μας, τα μικρομάγαζά μας, οι αγροτικές καλλιέργειες και τα ζώα μας να πνίγονται και κόποι μιας ζώης να χάνονται.

Αν τα χοντρά λεφτά που δίνονται από τις κυβερνήσεις, τις Περιφέρειες και τους Δήμους σε μεγαλοεργολάβους και διάφορους άλλους “αετονύχηδες” οι οποίοι “επενδύουν” με αποκλειστικό στόχο να βγάλουν όσο το δυνατόν περισσότερα κέρδη, χρησιμοποιούνταν για να γίνουν οι απαραίτητες αντιπλημμυρικές υποδομές στις πόλεις καις τα χωριά που η ζει η φτωχολογιά, οι κίνδυνοι από θεομηνίες αυτού του είδους θα ήταν λιγότεροι.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

-ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΣΕ ΖΩΙΚΟ ΚΡΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ

-ΠΑΓΩΜΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ,ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ

– ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΛΓΑ,ΕΛΓΑ ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΝΕΙ ΣΤΟ 100%

ΦΥΤΙΚΗ-ΖΩΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ

-ΜΗ ΥΠΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ ΣΤΑ Κ.Ο.Ε(ΠΡΩΗΝ ΠΣΕΑ)

-ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button