ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

ΟΑΕΔ: Κραυγή αγωνίας των 5.500 πτυχιούχων, «Γιατί δεν δέχεστε να μας δείτε κ. Μητσοτάκη;»

“Γιατί δεν δέχεστε να μας δείτε κύριε Πρωθυπουργέ;” αναρωτιούνται οι 5.500 πτυχιούχοι του ΟΑΕΔ στην ανοιχτή επιστολή τους προς τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εργασία.

Παλεύουμε για ένα καλύτερο μέλλον στην πατρίδα μας αλλά κανείς δεν δέχεται να μας ακούσει, μόνο κλειστές πόρτες βρίσκουμε μπροστά μας.Έχουμε φτάσει όμως στο ύστατο σημείο!” καταγγέλλουν.

Όπως τονίζουν από 21 Ιανουαρίου αρχίζουν να λήγουν οι συμβάσεις και 3.650 νέοι αντικρίζουν ξανά την ανεργία. Καταγγέλλουν δε ότι” αν και έχουμε αγωνιστεί να μάθουμε τι πρόκειται να συμβεί με το πρόγραμμα μας δεν έχουμε καμία επίσημη απάντηση. Είμαστε οι 5.500 νέοι πτυχιούχοι του Ειδικού Προγράμματος του ΟΑΕΔ. Οι νέοι επιστήμονες, όπως μας αποκαλούν όλοι. Νέα παιδιά που με μεγάλο κόπο καταφέραμε να σπουδάσουμε και με εφόδια που μας καθιστούν αξιόλογο δυναμικό προσωπικό”. Παράλληλα ρωτούν:

-Όλοι κάνουν λόγο τα τελευταία χρόνια για την αναχαίτιση του brain drain, αλλά οι πράξεις που είναι;
-Μπορείς να κάνεις εκπτώσεις στην ποιότητα της δουλειάς σου όταν εργάζεσαι σε δομές Υγείας και η ζωή του άλλου είναι στα χέρια σου;
-Όταν είσαι σε δομές ΑΜΕΑ και οι άνθρωποι αυτοί βρίσκουν την κατάλληλη προσοχή και φροντίδα;
-Όταν είσαι σε δομές Πρόνοιας και τα παιδιά βλέπουν στο πρόσωπό σου την οικογένεια που τους λείπει;
-Όταν είσαι σε δομές Κοινωνικής Ασφάλισης και οι συνταξιούχοι αρχίζουν να ελπίζουν ξανά γιατί προχωράνε οι χιλιάδες εκκρεμείς συντάξεις τους;
-Όταν είσαι σε δομές Απασχόλησης και Ασφάλισης ανέργων και λαμβάνεις την ευγνωμοσύνη των ανθρώπων οι οποίοι με την καθοδήγηση σου κατάφεραν να βρουν μια εργασία ή να επιδοτηθούν στην ώρα τους;

Καλύπτουν λειτουργικά κενά, καθώς δεν επαρκεί το μόνιμο προσωπικό κσι όπως αναφέρουν “ειμαστε νέα παιδιά με τεχνογνωσία και αντί αυτό να μας κάνει περιζήτητους, μας κρατάνε στο περιθώριο.
Τοποθετηθήκαμε σε νευραλγικές, διοικητικές, οικονομικές θέσεις από την αρχή με πλήρη συνείδηση της ευθύνης που αναλαμβάνουμε και δουλεύοντας με τρομερή διάθεση”.

Και καταλήγουν στην επιστολή τους

” Γιατί κύριε Πρωθυπουργέ/ Υπουργέ δεν θέλετε να το διαπιστώσετε και μόνος σας αυτό; Γιατί δεν δέχεστε μία απλή συνάντηση με τους εκπροσώπους μας; Έχουμε προσπαθήσει αμέτρητες φορές για αυτό και μόνο κλειστές πόρτες βρίσκουμε μπροστά μας. Έχουμε κάνει πορείες έξω από το Υπουργείο Εργασίας και ούτε μία φορά δεν γίναμε δεκτοί ώστε να συναντήσουμε τον Υπουργό.
Το μόνο που ζητάμε είναι να μάθετε ποιοι πραγματικά είμαστε και τα δίκαια αιτήματά μας, γιατί έτσι χαρακτηρίστηκαν από όλους όσους μπήκαν στη διαδικασία να μας γνωρίσουν, ανεξάρτητα από τον πολιτικό χώρο που ανήκουν”.

Αλεξάνδρα Κλειδαρά

dikaiologitika.gr

2 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button