ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

ΟΑΕΔ: Ξεκινάει ο Κοινωνικός Τουρισμός, βγήκαν τα αποτελέσματα

Ξεκινάει από αύριο ο Κοινωνικό Τουρισμός του ΟΑΕΔ και ο οργανισμός μετά την έκδοση των τελικών αποτελεσμάτων καλεί τα καταλύματα να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα για να αποδέχονται τις επιταγές τουρισμού.

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα του ΟΑΕΔ για τον Κοινωνικό Τουρισμό

Ο ΟΑΕΔ καλεί τους ενδιαφερόμενους παρόχους τουριστικών καταλυμάτων που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα Επιδότησης Διακοπών Εργαζομένων, Ανέργων & των Οικογενειών αυτών με Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2018-2019, το οποίο θα υλοποιηθεί από 25.07.2018 έως 24.07.2019, να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής μέσω των Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών του Διαδικτυακού Τόπου του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) από τη 01.08.2018. Από στιγμή σε στιγμή θα αναρτηθούν τα αποτελέσματα στον ΟΑΕΔ όπως αποκάλυψαν από χθες τα dikaiologitika news, ενώ ήδη σε αιτούντες έχει αναρτηθεί το αποτέλεσμα της αίτησης τους όπου μπορούν να δουν μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Οργανισμού.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα εξής τουριστικά καταλύματα: – Ξενοδοχεία όλων των λειτουργικών μορφών και τάξεων (ξενοδοχεία κλασικού τύπου, τύπου επιπλωμένων διαμερισμάτων, παραδοσιακά καταλύματα) – Ενοικιαζόμενα δωμάτια/διαμερίσματα τεσσάρων (4), τριών (3) και δύο (2) κλειδιών και χωρίς κατάταξη σύμφωνα με το άρθρ. 45 του ν. 4442/2016 – Τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες-επαύλεις (αυτοεξυπηρετούμενα καταλύματα) – Οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις (camping) που διαθέτουν κατά την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης και καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος τα απαιτούμενα δικαιολογητικά λειτουργίας τους σε ισχύ.

Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής: – Τουριστικά καταλύματα κάθε μορφής και κατηγορίας που δεν περιλαμβάνονται στα ανωτέρω – Τουριστικά Γραφεία και κάθε είδους τουριστικές επιχειρήσεις που δεν περιλαμβάνονται στις ανωτέρω.

Προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα των ως άνω επιχειρήσεων είναι οι εξής: α. να πληρούνται όλες οι προβλεπόμενες από την κείμενη νομοθεσία τεχνικές και λειτουργικές προδιαγραφές, ανάλογα με την κατηγορία ενός εκάστου τουριστικού καταλύματος, β. να διαθέτουν εντός των δωματίων ιδιαίτερο λουτρό, ατομικό ή κεντρικό σύστημα ψύξης – θέρμανσης ανάλογα με τις περιόδους λειτουργίας τους, ψυγείο και τηλεόραση (δεν απαιτούνται για τις οργανωμένες κατασκηνώσεις), γ. να έχουν άμεση πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή και ηλεκτρονικό σαρωτή καθώς και στο Διαδίκτυο.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ – ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ & ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

1. Οι πάροχοι που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα μπορούν να καταθέσουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής από τη 01.08.2018. Το σύστημα θα παραμείνει ανοικτό για την υποβολή αιτήσεων καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος και μέχρι την 25.06.2019. 2. Οι πάροχοι πριν από την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησής τους λαμβάνουν υποχρεωτικά κωδικούς πρόσβασης (εκτός αν ήδη έχουν) από το ΚΠΑ2 ΟΑΕΔ της περιοχής που ανήκουν οι εγκαταστάσεις του τουριστικού καταλύματος (και όχι η έδρα της επιχείρησης) για την πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ. Αν ο υποψήφιος πάροχος έχει την εκμετάλλευση περισσότερων του ενός τουριστικών καταλυμάτων τα οποία επιθυμεί να εντάξει στο πρόγραμμα, λαμβάνει διαφορετικούς κωδικούς πρόσβασης για κάθε ένα προς ένταξη κατάλυμα και υποβάλλει ισάριθμες με τα καταλύματα αιτήσεις. 3. Η διαδικασία συμπλήρωσης και υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής έχει ως εξής:
3
α. Οι πάροχοι εισέρχονται στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες της Διαδικτυακής Πύλης του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) με τη χρήση του κωδικού πρόσβασής τους. β. Συμπληρώνεται και υποβάλλεται ηλεκτρονικά το έντυπο της αιτήσεως. Εφιστάται η προσοχή για την ορθή συμπλήρωση όλων των απαιτούμενων πεδίων της αιτήσεως, σύμφωνα με τις διαδικτυακές οδηγίες. γ. Με την κατάθεση της αιτήσεως το σύστημα χορηγεί στον υποψήφιο πάροχο αποδεικτικό της υποβολής της, το οποίο φέρει αριθμό πρωτοκόλλου (κωδικός αριθμός αίτησης) και ακριβή ημερομηνία και ώρα υποβολής. 4. Η αίτηση επέχει θέση δήλωσης αποδοχής των όρων και των προϋποθέσεων της υπ’ αριθμ. 5/2018 και της παρούσας συμπληρωματικής Δημόσιας Πρόσκλησης. 5. Η αίτηση επέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης του άρθρου 8 του ν.1599/1986 (ΦΕΚ Α΄75) για τα στοιχεία που αναφέρονται σε αυτήν. Η ανακρίβεια των στοιχείων που δηλώνονται στην αίτηση επισύρει τις προβλεπόμενες ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.

Γ. ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για την προσκόμιση των απαιτούμενων δικαιολογητικών δεν απαιτείται η προσέλευση των παρόχων στις Υπηρεσίες (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ: οι πάροχοι σαρώνουν τα δικαιολογητικά και τα συνυποβάλλουν ηλεκτρονικά με την αίτηση συμμετοχής τους. Με βάση το νέο θεσμικό πλαίσιο απλούστευσης της λειτουργίας τουριστικών καταλυμάτων1 διακρίνονται οι ακόλουθες κατηγορίες παρόχων που κατά περίπτωση πρέπει να προσκομίσουν τα παρακάτω αναφερόμενα δικαιολογητικά:

1. ΠΑΡΟΧΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΕΙΔΙΚΟ ΣΗΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

α. Ειδικό Σήμα Λειτουργίας /Πιστοποιητικό Κατάταξης σε ισχύ (βλ. Σημείωση). β. Άδεια/Γνωστοποίηση λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, π.χ. κυλικείου ή μπαρ, εφόσον υπάρχει και παρέχεται πρωινό. Σημειώνεται ότι ο χώρος για την παροχή του πρωινού θα λειτουργεί υποχρεωτικά εντός της μονάδας σε όλες τις περιπτώσεις που το τουριστικό κατάλυμα παρέχει πρωινό, όπως ορίζεται στον Κανονισμό Σχέσεων Ξενοδόχων και Πελατών αυτών, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. γ. Άδεια/Γνωστοποίηση λειτουργίας Κολυμβητικής Δεξαμενής, εφόσον υπάρχει στο τουριστικό κατάλυμα πισίνα.

1. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί κατά το διάστημα από 25.07.2018 έως 24.07.2019.

2.Για οτιδήποτε δεν διαφοροποιείται με την παρούσα ισχύουν τα αναφερόμενα στην υπ’ αριθμ. 5/2018 Δημόσια Πρόσκληση.

3. Η συμπληρωματική Πρόσκληση αναρτάται στον Διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) και του «ΔΙΑΥΓΕΙΑ».

https://www.dikaiologitika.gr

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close