ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

ΟΑΕΔ: Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι 5.500 πτυχιούχοι του ειδικού προγράμματος

Νέα κινητοποίηση αύριο έξω από το Υπουργείο Εργασίας Δεν σταματούν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι του Ειδικού Προγράμματος Απασχόλησης του ΟΑΕΔ για 5500 άνεργους πτυχιούχους ηλικίας 22-29 που από το Γενάρη διανύουν περίοδο απολύσεων.

Ειδικότερα οι εργαζόμενοι του ειδικού προγράμματος του ΟΑΕΔ, καλούν αύριο στις 12 το μεσημέρι σε συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Εργασίας.

Μάλιστα η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει στάση εργασίας για αύριο από τις 11.00 μέχρι την λήξη της βάρδιας.

Η κυβέρνηση όπως καταγγέλλουν οι νέοι πτυχιούχοι που εργάζονται σε δημόσιους φορείς εξακολουθεί να κρατάει ανάλγητη στάση, με τον Υπουργό Εργασίας να αρνείται να συναντηθεί με το Συντονιστικό Αγώνα των εργαζομένων και αντ’ αυτού προσπαθεί να κάμψει το ηθικό των υπό απόλυση εργαζομένων, με συνεχείς εμπαιγμούς και υποσχέσεις του «αέρα» για επίδομα ανεργίας για τους απολυμένους.

Όπως τονίζουν “η υποστελέχωση του δημόσιου τομέα που έχει δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στη λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών, η υποβάθμιση της δημόσιας υγείας, παιδείας και κάθε αγαθού στην οποία έχουν βάλει την υπογραφή τους όλες οι κυβερνήσεις μας βρίσκει σε θέσεις μάχης. Μέχρι να προκηρυχθούν μόνιμες θέσεις για τα περίπου 400.000 κενά του δημοσίου οι συμβάσεις όλων των συμβασιούχων πρέπει να ανανεωθούν!”.

Διεκδικούν:

-Άμεση ανανέωση-παράταση της σύμβασής μας για χρονική διάρκεια ίση με την αρχική προκήρυξη [12 μήνες] για το ήδη υφιστάμενο προσωπικό. Άμεση αναγνώριση προϋπηρεσίας και ένσημα για όλες/ους! -Να σταματήσει η πολιτική ανακύκλωσης της ανεργίας μέσω των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ.

-Να δοθεί επίδομα ανεργίας σε όλους/ες τους/τις άνεργους/ες χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να δοθεί επίδομα τώρα σε όσους/ες συναδέλφους/ισσες του προγράμματός μας έληξε η σύμβασή τους, μέχρις ότου ανανεωθεί. -Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλες/ους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Να μπει τέλος στις ελαστικές σχέσεις εργασίας! Ίση αντιμετώπιση των εργαζομένων. Ίση αμοιβή για ίση εργασία με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.

Ίσα δικαιώματα για τις εργαζόμενες μητέρες και τις εγκύους.

-Στελέχωση των Υπουργείων, των δημόσιων υπηρεσιών και των δήμων με μόνιμο και σταθερό προσωπικό.

-Καμία απόλυση συναδέλφου/ισσας.

-Καμία συρρίκνωση του δημόσιου τομέα. Καμία ιδιωτικοποίηση των δημόσιων φορέων. Καμία σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα [ΣΔΙΤ] στους δημόσιους φορείς.

-Λεφτά για τις ανάγκες των εργαζομένων και όχι για τα πλεονάσματα.

Αλεξάνδρα Κλειδαρά

dikaiologitika.gr

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close