ΕργασίαΡοή Ειδήσεων

ΟΑΕΔ: 5 νέοι κλάδοι και 20 νέες ειδικότητες εκπαιδευτικού προσωπικού

Σύμφωνα με τροπολογία ορίζεται ότι «οι εκπαιδευτικοί του κλάδου ΔΕ Εμπειροτεχνιτών του ΟΑΕΔ, διατηρούν τις ειδικότητες με τις οποίες μονιμοποιήθηκαν μέχρι την καθ’ οιονδήποτε τρόπο αποχώρησή τους από την υπηρεσία. Αυτές οι θέσεις των ΔΕ Εμπειροτεχνιτών «μετατρέπονται σε οργανικές θέσεις κλάδου ΠΕ Πληροφορικής, μετά την καθ οιονδήποτε τρόπο αποχώρηση των εκπαιδευτικών.

Παράλληλα, παρέχεται η δυνατότητα στον ΟΑΕΔ να προσθέσει επιπλέον ειδικότητες στους κλάδους ΤΕ και ΔΕ, οι οποίες δεν προβλέπονταν.


Συνολικά, θεσπίζονται 5 νέοι κλάδοι και 20 νέες ειδικότητες εκπαιδευτικού προσωπικού στον ΟΑΕΔ, ήτοι, 2 ΤΕ με 7 ειδικότητες και 3 ΔΕ με 13 ειδικότητες.

Όπως σημειώνεται στην αιτιολογική έκθεση, αυτή η προσθήκη κρίνεται απολύτως απαραίτητη για την εκπαίδευση των νέων σπουδαστών των Σχολών του ΟΑEΔ σε ειδικότητες, όπως για παράδειγμα αυτές της αρτοποιίας, ζαχαροπλαστικής, μαγειρικής τέχνης, ωρολογοποιίας, μεταλλικών κατασκευών ή της ναυπηγικής βιομηχανίας, οι οποίες λειτουργούν αποκλειστικά και μόνο στο πλαίσιο της επαγγελματικής εκπαίδευσης που παρέχεται από τις Σχολές Μαθητείας (ΕΠΑΣ) ΟΑΕΔ.

dikaiologitika.gr

Τοπική Διαφήμιση
papathanasiou tsalafouti Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button