ΕξελίξειςΠολιτική

O Βιολόγος Σταύρος Λαϊνάς , μέλος του Μητρώου στελεχών της ΝΔ

lainasΟ  Σταύρος Η. Λαϊνάς  βιολόγος –μελετητής, είναι μέλος του Μητρώου Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας

 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ο  Σταύρος Η. Λαϊνάς γεννήθηκε στο Αγρίνιο , το 1963.

Τελείωσε το Λύκειο και πέρασε 20ς  στο ΤΕΙ Μεσολογγίου , στο τμήμα Ιχθυολογίας.

Το έτος 1981 έγινε ιδρυτικό μέλος της ΔΑΠ ΝΔΦΚ παίρνοντας το μεγαλύτερο ποσοστό 57% σε όλη την Ελλάδα.

Ολοκληρώνοντας τις σπουδές του στο ΤΕΙ Μεσολογγίου εισήχθη 10ς  στο τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Για τέσσερα (4) συνεχόμενα χρόνια συμμετείχε ενεργά στη γενική συνέλευση των φοιτητικών εκλογών , ως εκλεγμένος πρόεδρος της  εφορευτικής επιτροπής, εκπροσωπώντας την ΔΑΠ ΝΔΦΚ, η οποία είχε βγει 1η δύναμη .

Παράλληλα το 1989 εκλέγεται να εκπροσωπήσει την Νέα Δημοκρατία από το νομό Αιτωλοακαρνανίας στη Τριτοβάθμια Συνεταιριστική Οργάνωση ΚΥΔΕΠ και στις Πανελλαδικές εκλογές για το εποπτικό συμβούλιο, κατακτά τη θέση του 1ου αναπληρωματικού συμβούλου , αποσπώντας ψήφους από ολόκληρη την Ελλάδα.

Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία ως Δόκιμος Έφεδρος Ανθυπολοχαγός του Υγιειονομικού , φέροντας το βαθμό του εφέδρου λοχαγού. Ορκίστηκε πτυχιούχος βιολόγος με κατεύθυνση το περιβάλλον και την οικολογία και έκτοτε ασκεί επιτυχώς το επάγγελμα του βιολόγου ως ελεύθερος επαγγελματίας. Καινοτομεί και διατηρεί στο κέντρο του Αγρινίου το πρώτο γραφείο περιβαλλοντικών και αλιευτικών μελετών  για το νομό Αιτωλοακαρνανίας ,με έμφαση στις άδειες κτηνοτροφικών μονάδων.
Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς
Κατά το χρονικό διάστημα 2003-2007 αναλαμβάνει την εταιρεία ΙΧΘΥΚΑ του Υπουργείου Ανάπτυξης ως Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος και επιτυγχάνει τη μείωση των δαπανών της κατά 60%.

Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων , του Πανελληνίου Συλλόγου Ιχθυολόγων , του ΓΕΩΤΕΕ και κατέχει πτυχίο μελετητικό , κατηγορίας 26-27 (περιβαλλοντικές και αλιευτικές μελέτες) του ΥΠΕΧΩΔΕ.

Η σύζυγός του είναι η Μαρία Κασλά βιολόγος-εκπαιδευτικός , εγγονή του αείμνηστου ήρωα ταγματάρχη Δημητρίου Κασλά και έχουν ένα γιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button