ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

O Βελόπουλος ρωτά για τις αμμοληψίες στην Ερμίτσα

Για την καταγγελλόμενη παράνομη αμμοληψία από το ποτάμι της Ερμίτσας στην Καμαρούλα Αγρινίου, κατέθεσε ερώτηση προς του υπουργός Εσωτερικών και Περιβάλλοντος-Ενέργειας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και βουλευτής Λάρισας, Κυριάκος Βελόπουλος

Η ερώτηση:

“Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Γινόμαστε αποδέκτες οργισμένων διαμαρτυριών από κατοίκους της Καμαρούλας του Αγρινίου, αναφορικά με τη λεηλασία αδρανών υλικών (αμμοληψία) από το κοντινό τους ποτάμι της Ερμίτσας, στις θέσεις Λογγά και Δέση, του ως άνω Δήμου. Θεωρούν ότι η παραπάνω ενέργεια επιφέρει περαιτέρω οικολογική υποβάθμιση στο ποτάμι και καταστροφές σε βασικές υποδομές, όπως γέφυρες, φράγματα, αύλακες, πηγάδια, αντλιοστάσια, κλπ.

Ενδεικτικό, μάλιστα, θεωρούν οι ανωτέρω κάτοικοι, πως είναι το γεγονός ότι, στις παραπάνω περιοχές δεν έρεε νερό τους καλοκαιρινούς μήνες.

Οι κάτοικοι έχουν αναρτήσει στα καφενεία του χωριού κολάζ με φωτογραφίες, που αποκαλύπτουν το μέγεθος της προαναφερθείσας καταστροφής, συνοδευόμενες από το ακόλουθο κείμενο:

«Υποχρέωση όλων μας, δημοτών και κατοίκων του ομορφότερου χωριού της περιοχής, είναι να καταγγέλλουμε στην κοινοτική αρχή, κάθε αυθαιρεσία στο περιβάλλον μας, κάθε καταπάτηση κοινοτικής περιουσίας και γενικά κάθε παράνομη δραστηριότητα που θίγει πρώτα απ’ όλα το φιλότιμό μας. Η καταγγελία – και μάλιστα επώνυμη- είναι πράξη αξιοπρέπειας και ευθύνης».

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

1. Έχει εκδοθεί οποτεδήποτε νόμιμη άδεια από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς φορείς, προκειμένου για αμμοληψία από το ανωτέρω ποτάμι της Ερμίτσας, στις θέσεις Λογγά και Δέση, του Αγρινίου; Αν ναι, έχετε γνώση περί του αν έχει παρακολουθήσει η ως άνω αρμόδια υπηρεσία, είτε εφ’ άπαξ, είτε επανειλημμένως, αν εφαρμόστηκαν ή εφαρμόζονται οι περιβαλλοντικοί όροι αποκατάστασης του εν λόγω ποταμού;”. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button