Ο τρίτος… πόλος
Έντονες είναι οι φήμες ότι το ΠΑΣΟΚ με το ΚΙΔΗΣΟ θα συμπορευτούν τελικά. Πως θα γίνει αυτό και τι θα κάνουν ο Βενιζέλος με τον Παπανδρέου είναι άγνωστο, αλλά ακόμα και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ το είπε: “Μπορούμε να φτιάξουμε έναν ισχυρό τρίτο πόλο ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ”! Για πόλο δεν ξέρω…για τίποτε άλλο σε “-ώλο”(με ωμέγα), μπορεί….
Πάντως αυτό που όλοι ξέρουν και θυμούνται είναι τα όσα απίθανα έχουν ειπωθεί μεταξύ των δύο κομμάτων και των αρχηγών τους(στην ουσία, δηλαδή, περί του ιδίου πράγματος πρόκειται), στο πρόσφατο παρελθόν.
Δεν χρειάζεται να πάμε μακριά. Μόνο να θυμηθούμε τι είπε ο ένας στον άλλο αμέσως μετά την κοινή ήττα τον Ιανουάριο που έφερε το ΠΑΣΟΚ καταϊδρωμένο στη Βουλή και το όνομα Παπανδρέου πρώτη φορά εκτός αυτής!
ΠΑΣΟΚ:«Αντέξαμε στην δημαγωγία, στην ισχυρή πόλωση, σε ένα καπρίτσιο. Για το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή βρέθηκε στην τρίτη θέση ευθύνεται ο Γιώργος Παπανδρέου».
ΚΙΔΗΣΟ:«Καλό θα ήταν, όσοι ανέχθηκαν και συνεργάστηκαν με Μπαλτάκους στην κυβέρνηση που υπηρέτησαν, να μη μιλούν για το ποιοι ευθύνονται που η Χρυσή Αυγή έφθασε να γίνει τρίτο κόμμα από τις ευρωεκλογές».
Αυτά. Χαρούμενη ατμόσφαιρα, καλή συνεργασία.
η συντακτική μονάδα