Άποψη

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκπαιδευτικών για τους σχολικούς φύλακες

epi-sxolikos-fylakasΟ  ΣΥΡΙΖΑ  εκπαιδευτικών  Αιτωλ/νιας   εκφράζει την αγανάκτησή του για την απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει τον θεσμό του σχολικού φύλακα και εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους που απειλούνται με απόλυση.

Οι  2.200 εργαζόμενοι σχολικοί φύλακες παίρνουν πρώτοι θέση στις δεξαμενές της διαθεσιμότητας, ενώ ακολουθούν κι  άλλοι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α, με ορατό το ενδεχόμενο της ανεργίας και των προβλημάτων που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι οικογένειές τους, ενώ αυξάνουν την ανεργία το μεγαλύτερο πρόβλημα  στη χώρα μας. Την ώρα που αυξάνεται η εγκληματικότητα και ταυτόχρονα αυξάνονται οι κίνδυνοι για τα παιδιά μας, θεωρούμε ότι η παρουσία του σχολικού φύλακα είναι όχι απλά απαραίτητη αλλά επιβάλλεται να ενισχυθεί με κάθε τρόπο.

Για την κυβέρνηση των  υπαλλήλων της Τρόικα οι  απολυμένοι  εργαζόμενοιοι είναι  αριθμοί και  μόνο, αφού αυτό που περισσεύει είναι η αναλγησία για τις χιλιάδες οικογένειες των ανέργων που δημιουργεί η πολιτική της και η αδιαφορία για τη λειτουργία του δημόσιου σχολείου και την ασφάλεια των μαθητών.

Η παρουσία του σχολικού φύλακα από την αρχή είχε θετικά αποτελέσματα στη μείωση των φθορών στα κτήρια των σχολείων αλλά και στην ασφάλεια των μαθητών από κάθε μορφής κινδύνους (εγκληματικότητα, ναρκωτικά, ενδοσχολική βία κ.λπ.).

Ζητάμε όχι μόνο την παραμονή των σχολικών φυλάκων στα σχολεία αλλά και την ενίσχυση του θεσμού προς όφελος της κοινωνίας.

Οι εκπαιδευτικοί, μαζί με όλη την εκπαιδευτική κοινότητα και με τους σχολικούς φύλακες, οι οποίοι είναι κομμάτι της οικογένειάς μας- θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για να μην περάσουν αυτά τα μέτρα της κοινωνικής εξαθλίωσης αλλά και  διάλυσης  του Δημόσιου  σχολείου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button