ΆποψηΡοή Ειδήσεων

Ο ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας για τις αλλαγές στα εργασιακά

«Μην τολμήσουν να φέρουν αυτό το νομοσχέδιο έκτρωμα στη Βουλη»

Ανακοίνωση του Τομέα εργατικής πολιτικής της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Αιτωλοακαρνανίας για το κυβερνητικό σχέδιο για τα εργασιακά. Αναλυτικά:

«Για το κυβερνητικό σχέδιο για τα εργασιακά

Το κυβερνητικό σχέδιο για τα εργασιακά καταργεί το οχτάωρο, νομιμοποιεί τις απλήρωτες υπερωρίες, εξαναγκάζει τους μισθωτούς να αμείβονται λιγότερο για ίδιες ώρες εργασίας και καταργεί κάθε έννοια προγραμματισμού του προσωπικού και οικογενειακού χρόνου. Είναι ένα νομοσχέδιο που φτωχαίνει τους εργαζόμενους, κάνει το 24ωρό τους λάστιχο και επιδεινώνει την ποιότητα ζωής τους.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και μιλά για μια άλλη πραγματικότητα από αυτή που καθημερινά εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι βιώνουν. Προσπαθεί να τους πείσει ότι νομοθετεί με μέριμνα για το πώς θα καταφέρνουν «να μαζεύουν τις ελιές τους». Ότι δήθεν στις εργασιακές συνθήκες που οι κυβερνήσεις της ΝΔ διέλυσαν επί μνημονίων, οι εργαζόμενοι θα μπορούν διαπραγματευτούν σε ίση βάση με τον εργοδότη τους για το αν θα δουλέψουν ή όχι απλήρωτες υπερωρίες.


Όλες και όλοι οι εργαζόμενοι γνωρίζουν ότι με τις ρυθμίσεις αυτές καθιερώνεται με νόμο το «ξεζούμισμά» τους, γι’ αυτό και ο κύριος Μητσοτάκης προσπαθεί να προλάβει να τους δυσφημίσει μιλώντας για «φαντάσματα του παρελθόντος».

Απαντάμε σε αυτόν και στην κυβέρνησή του ότι φαντάσματα της ιστορίας είναι ο 18ος αιώνας που επιδιώκουν να μας επιστρέψουν.

Μην τολμήσουν να φέρουν αυτό το νομοσχέδιο έκτρωμα στη Βουλή! Η απάντηση του εργαζόμενου λαού, του κόσμου της εργασίας θα τους σταματήσει!»

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button