Δυτική Ελλάδα

O σύνδεσμος Αιτωλοακαρνάνων «Όσιος Ευγένιος ο Αιτωλός» συμμετέχει σε εκδηλώσεις για το «Επετειακό Έτος Αριστοτέλη»

epi-synedrio-aristotelis1

Με πρωτοβουλία-πρόταση  του «Διεπιστημονικού Κέντρου Αριστοτελικών Μελετών» του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου  Θεσσαλονίκης, που υιοθέτησε και υλοποίησε η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, το έτος 2016 ανακηρύχτηκε ως «Επετειακό  Έτος  Αριστοτέλη»για τα 2400 χρόνια από τη γέννηση του Σταγειρίτη Φιλοσόφου Αριστοτέλη, που επί εικοσιτέσσερις αιώνες έχει επιδράσει στην ιστορία του ανθρώπινου πνεύματος.

Από την αρχή του έτους ο Σύνδεσμος Αιτωλοακαρνάνων«ΟΣΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ»με ανακοίνωσή του ενημέρωσε τα μέλη του και το κοινό ότι παρακολουθεί και μετέχει σε διάφορες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν από Πανεπιστημιακούς Φορείς σχετικά με το Επετειακό Έτος Αριστοτέλη, 2016.

Στις 18 – 19 – και 20 Οκτωβρίου 2016 στην Αθήνα πραγματοποιείται το 5ο Διεπιστημονικό Συνέδριο: «Φιλοσοφία και Κοσμολογία» που είναι αφιερωμένο στον Αριστοτέλη. Διοργανώνεται από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι υπό την αιγίδα, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου ο οποίος θα απευθύνει και χαιρετισμό, της Κοσμητείας, της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Τμήματος Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας και του Τομέα Φιλοσοφίας.

Στην 3η Συνεδρία, με κεντρικό θέμα: Κοινωνική Φιλοσοφία του Αριστοτέλη, τηνΤετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016 στο Αμφιθέατρο AULA της Σχολής ΕΚΠΑ στου Ζωγράφου και ώρα 13.40 έως 13.55,μετέχει το ιδρυτικό μέλος και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Συνδέσμου μαςDr. Πάντειου Πανεπιστημίου Αθηνών κος Γιάννης Καρυδάς. Το θέμα που θα αναπτύξει ο κος Καρυδάς είναι: «Η αριστοτελική προοπτική της πόλεως στη σύγχρονη πραγματικότητα». Η είσοδος για όλες τις Συνεδρίες – ομιλίες είναι ελεύθερη.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button