ΆποψηΡοή Ειδήσεων

Ο Σύλλογος Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων Αιτωλοακαρνανίας για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Η ανακοίνωση του συλλόγου Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων Αιτωλοακαρνανίας που αφορά τον εορτασμό του Πολυτεχνείου:

“Ο Σύλλογος Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων Αιτωλ/νίας τιμά τη μνήμη αυτών ηαυ έδωσαν τη ζωή τους στη διάρκεια της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου και οι όλη τη περίοδο του οντιδκτστορικοΰ αγώνα. Τιμά όλους εκείνους που αγωνίστηκαν κατά της φασιστικής δικτατορίας που επέβαλε η όρχαυσα τάξη της χώρας μας μαζί με τους ξένους συμμάχους της για να κάμψουν τις αγωνιστικές διεκδικήσεις ταυ λαού μας.


Φέτος συμπληρώνονται 47 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου… Από τις μέρες που ο ‘ γίγαντας” λσός βγήκε στο προσκήνιο και σήκωσε τα αγωνιστικό του ανάστημα στη Χούντα των συνταγματαρχών, στα ντόπια και το ξένα στηρίγμα.

Η Χούντα, π στρατιωτική δικτατορία που επιβλήθηκε στ;ς 21 Απρίλη 1967, ήταν ένα άθλιο και διεφθαρμένο καθεστώς. Με τη Χούντα, η εξουσία δεν άλλαξε χέρια. Άλλαξε μορφή υπηρετώντας τα «δια συμφέροντα, του κεφαλαίου και των διεθνών του συμμάχων, ταυ ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. Η Χούντα οπό τη μία διεύρυνε τα προνόμιο και τη στήριξη στα κέρδη των λίγων και από την άλλη χαντάκωσε τα λαϊκό εισόδημα, έβαλε τους λαϊκούς αγώνες στον γύψο. Βασάνιζε, δολοφονούσε, φυλάκιζε, έστελνε εξορία τους κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές.

Οι συγκρίσεις εκείνης της εποχής με την σημερινή είναι αναπόφευκτες. Το αίτημα «ψωμί, παιδεία, ελευθερία», που διαμορφώθηκε στη διάρκεια της εξέγερσης και εξέφρασε όλη την περίοδο της αντιδικτατορικής πόλης, ακουμπά στην σημερινή σγωνία κόθε εργαζομένου ανθρώπου. Παρ’ όλη την αναιμική ανάκαμψη της οικονομίας, συνεχίζεται η στο κατακόρυφο, η υποαπασχόληση ως κυρίαρχη μορφή εργασίας, το αδυσώπητο χτύπημα κάθε εργασιακού δικαιώματος, η αναλγησία απέναντι στους απόμαχους της δουλειάς, η επιβίωση καθίσταται προβληματική. Η εμπορευματοποίηση της Παιδείας μαζί με τη συστηματική προσπάθεια διάβρωσης της σκέψης των νέων ανθρώπων μέσα από τις σκόρπιες και διαστρεβλωμένες γνώσεις που παρέχει το εκπαιδευτικό σύστημα, φέρνουν την Παιδεία στην πρώτη γραμμή της πόλης όσων υπερασπίζονται το δικαίωμά τους να συλλογιούνται λεύτερα, Μ όποια μορφή ελευθερίας έχε» απομείνει, σκοντάφτει atμύριες απαγορεύσεις και περιορισμούς που παράγει με βιομηχανικό ρυθμό το κοινοβούλιο μετά από κυβερνητικές εντολές και εφαρμόζουν με περισσό ζήλο εισαγγελείς, δικαστές και κατασταλτικοί μηχανισμοί.

H κατάργηση του ασύλου, δεν έγινε για να αδειάσουν τα πανεπιστήμια από την “ανομία”, αλλά γιο να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου στο “Πανεπιστήμιο ΆΕ” που φτιάχνουν, γιο να εφαρμόζεται χωρίς κανένα εμπόδιο η πολιτική που υποτάσσει πλήρως την ανάπτυξη της επιστήμης και της έρευνας στις ανάγκες των λίγων.

Στο φόντο των επικίνδυνων εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή μας, της βαθύτερης εμπλοκής της Ελλάδας at ιμπεριαλιστικούς αχεδιοομαύς και αντιθέσεις, η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου αναδοκνύει την ανάγκη να δυναμώσει η πύλη του λαού ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμό και τη συμμετοχή της χώρος, ενάντιο στα ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα που γεννάει

Φτώχεια, εκμετάλλευση, πολέμους και προσφυγιά. Οι αναλογίες εκείνης της εποχής με τη σημερινή είναι περισσότερα από προφανείς, πράγμα που δείχνει ότι δεν υπάρχουν στεγανά ανάμεσα στην αστική διακυβέρνηση και το φασισμό ο οποίος, έτσι κι αλλιώς, καραδοκεί.

Η εξέγερση όμως του Νοέμβρη δείχνει ότι υπάρχει κ* άλλος δρόμος εκτός οπό την υποταγή,., Τότε κάποιοι έλεγαν “η Χούντα είναι πανίσχυρη*, Ιστορία τους διέψευσε. Ο λαός, οι αγώνες και οι θυσίες του, απέδειξε ότι η δύναμη είναι στην οργάνωση, στη συμπόρευση της νεολαίας με το εργατικά κίνημα.
Κανένας αντίπαλος δεν εώαι ανίκητος· Ο λαός, όταν παλεύει, μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω*

Καλούμε τους συναδέλφους να τιμήσουν την εξέγερση του Πολυτεχνείου, με την ενεργή τους συμμέτοχη στην καθημερινή πάλη. No σπάσουν τη μοιρολατρία, που καλλιεργεί το σύστημα. Να συνεχϊαουν τον αγώνα που οδηγεί την ανθρωπότητα στην πρόοδο.

Οι “ειδικές συνθήκες” απαιτούν “ειδική αγωνιστική παρέμβαση”.

Τοπική Διαφήμιση
papathanasiou tsalafouti Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button