Γεγονότα

Ο Στρατός στο Ζευγαράκι για την αποκατάσταση των ζημιών (φωτο-video)

zevgaraki-stratos-1Όπως είναι γνωστό έχει ληφθεί απόφαση ο Στρατός να συνδράμει με απαιτούμενο μηχανολογικό εξοπλισμό και προσωπικό στην γρήγορη αποκατάσταση της πληγείσας περιοχής της Αιτωλοακαρνανίας.

Σε αυτό το πλαίσιο είναι τώρα σε εξέλιξη στο Ζευγαράκι η άφιξη  νταλικών του στρατού που μεταφέρουν εξοπλισμό και συνοδεύονται από τζιπ, οδηγούς και αξιωματικούς του Μηχανικού. Παρόντα εξάλλου στο Ζευγαράκι είναι και στελέχη στελέχη της περιφερειακής αρχής.

Το κλιμάκιο υποδέχθηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Νίκος Υφαντής και υπηρεσιακοί παράγοντες του ΠΔΕ , με σκοπό να μιλήσουν με τους υπεύθυνους αξιωματικούς και να υπάρξει συνεννόηση για το που θα επιχειρήσουν τα μηχανήματα.
Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως έχει προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια το γεγονός ότι σύμφωνα με πληροφορίες, το κλιμάκιο του στρατού θα μείνει στην περιοχή μόνο το Σαββατοκύριακο και ενώ το Σάββατο προβλέπεται επιδείνωση του καιρού.

Δείτε την άφιξη του κλιμακίου στο Ζευγαράκι:

zevgaraki-stratos-2

Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς

Μηχανήματα του στρατού έφθασαν στην Αιτωλοακαρνανία για να συνδράμουν στην έγκαιρη αποκατάσταση των μεγάλων ζημιών που προκάλεσαν, σε υποδομές του νομού, τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Μετά τη διαρκή επικοινωνία που είχε τις προηγούμενες μέρες  ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, τόσο με τον αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Αμύνης Δημήτρη Βίτσα, όσο και με τον  Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, αποφασίστηκε  να  συνδράμει ο στρατός, με τον απαιτούμενο μηχανολογικό εξοπλισμό και προσωπικό για την γρήγορη αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών της Αιτωλοακαρνανίας.

Τα μηχανήματα του στρατού  έφθασαν σήμερα Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου στην Αιτωλοακαρνανία, με επικεφαλής τον υπολοχαγό Δημήτρη Παπαγεωργίου, ενώ τους υποδέχθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων της ΠΔΕ Γιάννης Λύτρας, ο περιφερειακός σύμβουλος και πρώην Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Υφαντής, ο  προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας  της Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας  Γιάννης Τέγας, καθώς και στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών.

Στην σύσκεψη που ακολούθησε έγινε σχεδιασμός και δόθηκαν στο προσωπικό του στρατού οι πρώτες κατευθύνσεις και προτεραιότητες, ώστε να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα που χρήζουν άμεσης αποκατάστασης.

Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων δήλωσαν ότι θα εργαστούν με αυταπάρνηση, ενώ θα βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς.

zevgaraki-stratos-3

zevgaraki-stratos-4

zevgaraki-stratos-5 zevgaraki-stratos-6 zevgaraki-stratos-7

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button