Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Ο Πρέσβης της Αμερικής στον Μητροπολίτη Ναυπάκτου

Ο νέος Πρέσβης της Αμερικής, κ. Γεώργιος Τσούνης, κατάγεται από τον Πλάτανο Ναυπακτίας και από μικρός ερχόταν διακοπές τόσο στον Πλάτανο όσο και στην Ναύπακτο και αγαπούσε όλη αυτήν την περιοχή• έχει δε προσωπικούς φίλους και πολλές αναμνήσεις.

Έτσι, από τις πρώτες ημέρες της νέας θέσης του θεώρησε καθήκον και χρέος να επισκεφθεί τον Πλάτανο, την 3η Ιουνίου ε. ε, όπου συνάντησε τους χωριανούς και φίλους του και παρέστη στο Τρισάγιο των παππούδων του, το οποίο τέλεσε ο Αρχιμ. π. Γαβριήλ Πλάκας.


Το Σάββατο, 4 Ιουνίου ε.ε, κατέβηκε στην Ναύπακτο, επισκέφθηκε το Δημαρχείο της Πόλης και συνάντησε τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο. Τον προσεφώνησε κατάλληλα ο Δήμαρχος Ναυπακτίας, κ. Βασίλειος Γκίζας. Στην συνέχεια επισκέφθηκε το μουσείο της πόλης, στο Φετιχέ τζαμί χαιρέτησε τους ανθρώπους στην πλατεία και είδε τα αξιοθέατα της πόλης.

Παντού ομιλούσε με συγκίνηση για τον τόπο που μεγάλωσαν οι παππούδες και οι γονείς του, τόνιζε ότι ο πατέρας του του είπε να μην ξεχάσει τον Πλάτανο, εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να κρατάμε τις ρίζες μας και έχει την πεποίθηση ότι θα επισκέπτεται συχνά την περιοχή.

Ο Πρέσβης επισκέφθηκε και τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεο, στα Γραφεία της Μητρόπολης. Είχαν για πολλή ώρα εποικοδομητική και φιλική συζήτηση για την ιστορία της πόλεως Ναυπάκτου και της Μητροπόλεως Ναυπάκτου, για τους κοινούς φίλους, για την σημασία της παραδόσεως στα σύγχρονα δεδομένα της εποχής μας, για την σημασία του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην ενότητα των Ορθοδόξων Εκκλησιών, για το ελληνικό φιλότιμο, για την εκδοτική δραστηριότητα του Μητροπολίτου, ο οποίος έχει συγγράψει περίπου 100 βιβλία σε 25 γλώσσες, 25 τίτλοι βιβλίων είναι στην αγγλική γλώσσα, για την αμερικανική κοινωνία και τις ελευθερίες που την διακρίνουν κ.α.

Ο Σεβασμιώτατος του είπε για τον Μητροπολίτη Ναυπακτίας και Ευρυτανίας Χριστοφόρο Αλεξανδρόπουλο, ο οποίος καταγόταν από τον Πλάτανο και για τον άγιο Καλλίνικο Μητροπολίτη Εδέσσης, του οποίου ο πατέρας καταγόταν από τον Πλάτανο. Του έδωσε εικόνα του αγίου Καλλινίκου αγιογραφημένη σε πέτρα, που του έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, καθώς και βιβλία του στα ελληνικά και τα αγγλικά.

Φεύγοντας υποσχέθηκε ότι θα έρχεται στην Ναύπακτο και στον Πλάτανο συχνά «σαν στο σπίτι του».

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button