ΕξελίξειςΠολιτική

Ο πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παυσανίας Παπαγεωργίου, Γενικός Γραμματέας Δια βίου Μάθησης

po-papageorgiou-syriza2Ορίστηκαν από τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκο Φίλη, νέοι γενικοί γραμματείς, του υπουργείου και της γενικής γραμματείας Δια Βίου Μάθησης.
Προσδοκίες σε τοπικό επίπεδο, θεωρείται ότι  δημιουργεί η ανάθεση καθηκόντων Γενικού Γραμματέα στο Υπουργείο Παιδείας του πολιτευτή Αιτωλοακαρνανίας Παυσανία Παπαγεωργίου.
Ο κ. Παπαγεωργίου ως γνωστό ήταν υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Αιτωλοακαρνανία τον Ιανουάριο και μετά την ανάληψη της εξουσίας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στελεχώνει ως σύμβουλος το πρωθυπουργικό γραφείο. Ήταν στη εκλογική λίστα του ΣΥΡΙΖΑ στην Αιτωλ/νία και στις εκλογές του Σεπτεμβρίου.
Θεωρούνταν μάλιστα από τα αναντικατάστατα στελέχη της ομάδας του υπουργού κ. Παππά. Η ανάθεση των καθηκόντων έγινε νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι με κυβερνητική ανακοίνωση.
Ειδικότερα, ο Γιάννης Παντής, καθηγητής του Αριστοτελειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πρόκειται να οριστεί γενικός γραμματέας του υπουργείου στη θέση του παραιτηθέντος Δημήτρη Χασάπη, ενώ νέος γενικός γραμματέας Δια Βίου Μάθησης ορίστηκε ο νομικός Παυσανίας Παπαγεωργίου στη θέση του παραιτηθέντος Γερασιμου Σπαθή.

Ο υπουργός ευχαρίστησε τους παραιτηθέντες κ.κ. Χασάπη και Σπαθή για το έργο και την προσφορά τους στο υπουργείο.

Αξίζει να σημειωθεί πως επί κυβέρνησης Κ. Καραμανλή στην ίδια με τον κ. Παπαγεωργίου θέση είχε θητεύσει ο τότε πολιτευτής της ΝΔ Θ. Δρόσος, στέλεχος σήμερα των ΑΝΕΛ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button