PressαρίσματαΡοή Ειδήσεων

Ο πάτερ δεν θέλει μάσκες και κάποιοι νέοι τον… «γράφουν» τον κορωνοϊό

Μεγάλη κουβέντα γίνεται και στο Αγρίνιο για την στάση κάποιων(όχι τόσο πολλών όπως ισχυρίζονται αφοριστικά κάποιοι)νέων, καθώς και λίγων ιερέων απέναντι στην πανδημία και τα μέτρα αντιμετώπισής της.

Η επίσημη θέση της Εκκλησίας είναι σαφής και φάνηκε και στην Τήνο, την Σουμελά κι αλλού, όπως σαφές είναι κι ότι, εκτός από κάποια μπαρ όπου υπάρχει αφασία, τα νέα παιδιά προσπαθούν να προσαρμοστούν,


Όμως υπάρχουν παραφωνίες και δεν πρέπει να περάσουν έτσι. Σε ναό του Αγρινίου, όπως μάθαμε, πριν λίγα 24ωρα υπήρξε ιερέας που ζήτησε να μην φοράνε οι πιστοί μάσκα κι έκανε μάλιστα προσωπική παρατήρηση σε μια γυναίκα, η οποία πήρε το παιδί της κι έφυγαν!

Από την άλλη, προ ημερών υπήρξε ένα ακόμη-σύντομο ευτυχώς- πάρτι μόνο και μόνο για να δηλώσουν οι 20 πιτσιρικάδες που μετείχαν το γνωστό… «ε-ε-ε, ο-ο-ο, στ’ @@ μας τον γράφουμε τον κορωνοϊό»! Το μέρος δεν έχει τόση σημασία.

Έχουμε, λοιπόν,  μια τραβηγμένη πλάκα και μια προσπάθεια για «βγάλσιμο της γλώσσας» προς την… συμβατικότητα, όπως νομίζουν κάποιοι νέοι μέχρι να δουν διασωληνωμένο ασθενή και πως είναι μετά την αρρώστια! (Δεν μπορεί κανείς να παραβλέψει σε ποιο κλίμα μεγαλώνουν αυτά τα παιδιά και τι συνωμοσιολογίες ακούν από τους γονείς και τον περίγυρό τους. Πάνω από όλα ευθύνεται η οικογένεια, δεν αλλάζει αυτό).

Κι έχουμε και κάποιους ιερείς «βασιλικότερους του βασιλέως» που σηκώνουν τα φλάμπουρα της… ανυπακοής και δεν δέχονται το «παγκόσμιο σχέδιο που υπάρχει», στην ουσία αμφισβητώντας όχι τόσο την επιστήμη όσο την ίδια την Ελληνική Εκκλησία! Και για τους ιερείς που κάνουν του κεφαλιού τους, ενάντια στην ΔΙΣ και τον Αρχιεπίσκοπο θέλει ειδικούς χειρισμούς γιατί δεν είναι εποχή να αρχίσουμε τις λαοσυνάξεις.

Από την άλλη, δεν χρειάζεται πάντα βία και «καταστολή», ιατρικός όρος παρεμπιπτόντως… Αστυνομία(που δεν πρέπει να κρύβεται πίσω από τους τύπους) και περίοικοι μπορούν να δίνουν μια «γονική» συμβουλή εκεί που οι γονείς αγρόν αγοράζουν. Όταν π.χ. 20 νέοι μαζεύονται πάνω σε ένα σχεδόν άχτιστο σπίτι στην ταράτσα χωρίς κάγκελα μπορεί κανείς να πει «παιδιά θα πέσει κανένας κάτω έτσι που έχετε στριμωχτεί». Λέμε τώρα, μια ιδέα…

Υ.Γ. Μόνο μην επικαλεστεί κάποιος την νέα «γραμμή», ότι κατηγορούμε την νεολαία και την Εκκλησία για να καλύψουμε πολιτικές ευθύνες. Είναι πολύ προσεκτικά γραμμένο το κείμενο.

Γ.Σ.

Advertisements
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
new600x338 Τοπική Διαφήμιση

Ένα Σχόλιο

  1. Σε αυτά τα τα ανεγκεφαλα, τα κενού περιεχομένου κρανία τους απαντώ αν τολμάτε μιλήστε σε συγγενείς θα όντων νεαρής ηλικίας και σε όσους αναρρωσαν. Αν έχετε τα κότσια εκτός από τη βλ@χο.@γκι@ σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button