Μουσική

Ο Π. Μπερμπερίδης κάθε Παρασκευή στο "Λυγερό"

pol-berberidis-1
“Από την άλλη Παρασκευή ξεκινάμε στο μαγαζί που παρουσίασα για πρώτη φορά την προσωπική μου δουλειά και θεωρώ υποχρέωση και ανάγκη μετά απο δυο χρόνια απουσίας στο εξωτερικό να αρχίσουμε τον κύκλο εμφανίσεων από αυτόν τον όμορφο χώρο. Σας περιμένουμε να περάσουμε υπέροχα…”. Με αυτό το μήνυμα ο Αγρινιώτης τραγουδοποιός  Παύλος Μπερμπερίδης, κάνει γνωστή την  συνεργασία του με το “Λυγερό” στην οδό Καπετάν Δία 10 στο Αγρίνιο, κάθε Παρασκευή με ώρα έναρξης στις 22:30. Οι εμφανίσεις του ξεκινούν από την Παρασκευή 17 Μαρτίου.

Βιογραφικό σημείωμα:

Ο Παύλος Μπερμπερίδης γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1987, σε ένα περιβάλλον, όπου η λαϊκή μουσική κυριαρχούσε! Από τα πρώτα του ακούσματά ήταν ο Καζαντζίδης, o Διονυσίου, η Μπέλλου, ο Νίκος Παπάζογλου κ.α. (από κασέτες που δεν έλειπαν ποτέ από το αυτοκίνητο του πατέρα του). Στα εφτά του χρόνια ήρθε σε πρώτη επαφή με το μπουζούκι και αμέσως γοητεύτηκε. Από εκείνη τη στιγμή, δεν σταμάτησε η ενασχόλησή του με το όργανο και η προσπάθεια κατάρτισης γύρω από αυτό.

Στα πλαίσια της μουσικής αυτής αναζήτησης συνεργάστηκε με τους περισσότερους -αν όχι όλους- δάσκαλους του Αγρινίου, διδάσκοντάς του το τετράχορδο μπουζούκι. Σταθμό στην αναζήτηση αυτή αποτέλεσε η γνωριμία του με τον Θεόδωρο Κατσαρή, κοντά στον οποίο κατανόησε την ουσία του οργάνου και μπόρεσε να εκφραστεί αμεσότερα μέσω αυτού. Επίσης, έχοντας την ανάγκη να μάθει όλο και περισσότερα πράγματα για το μπουζούκι, συνέχισε τα μαθήματα του στην Αθήνα κοντά σε σπουδαίους και καταξιωμένους σολίστες. Σιγά σιγά όταν άρχισε να εξοικειώνεται με το μπουζούκι, του δημιουργήθηκε η ανάγκη να συνθέσει τα πρώτα του τραγούδια και να τα τραγουδάει, έτσι η μελέτη του έγινε πολυδιάστατη και ολοκληρωμένη.

Μετά το τετράχορδο ήρθε στη ζωή του το τρίχορδο μπουζούκι και το ρεμπέτικο τραγούδι, που του γνώρισε την ομορφιά του ο Σπύρος Χονδρός γνώστης και μουσικός με μακρόχρονη εμπειρία.
Παράλληλα με τα πρακτικά μαθήματα, παρακολούθησε μαθήματα θεωρίας της μουσικής, φωνητική και τεχνολογίας ήχου. Φοίτησε στο μουσικό γυμνάσιο Αγρινίου και σπούδασε Τεχνολόγος Γεωπόνος στο τμήμα Μεσολογγίου.
Πέρα από τη μουσική και το μπουζούκι, σημαντικό ρόλο στη ζωή του έπαιξε και ο αθλητισμός. Στα δεκατρία του χρόνια ξεκίνησε η ενασχόλησή του με την πάλη με δάσκαλο τον Γιάννη Θεοδωρόπουλο, η οποία αποτέλεσε σπουδαίο σταθμό γι’αυτόν και τον ωφέλησε ως άνθρωπο και ως μουσικό!
Δεκαπέντε χρόνια αργότερα είχε την τιμή να πάρει το δίπλωμα προπονητή από την γενική γραμματεία αθλητισμού.

Από πολύ μικρός ένιωσε την ανάγκη να δημιουργεί τραγούδια και να εκφράζεται μέσα από αυτά. Πρόκειται για μια καθαρά προσωπική του προσπάθεια καθώς όλη η διαδικασία παραγωγής των κομματιών (στίχοι, μουσική, εκτέλεση, ενορχήστρωση, ηχογράφηση) γίνεται στο μεγαλύτερο ποσοστό από αυτόν, σε δικό του studio.
Το 2012 κυκλοφόρησε η πρώτη του δισκογραφική δουλειά με ερμηνευτή τον Δημήτρη Κοντογιάννη. Εν συνεχεία το 2015 κυκλοφορεί η δεύτερη με τίτλο “Αναπάντεχο” και με συμμετοχές όπως η Σοφία Παπάζογλου, η Ζωή Παπαδοπούλου, η Ναταλία Ρασούλη και τον ίδιο να ερμηνεύει πολλά από τα τραγούδια του από την εταιρία “ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ”.

Η αγάπη για το μπουζούκι και όλο αυτό το ταξίδι στη γνώση τον ταξίδεψε ως τα Χανιά τις Kρήτης, για να μάθει πώς κατασκευάζεται το μπουζούκι που τόσο τον είχε γοητεύσει. Πήρε, λοιπόν, μαθήματα οργανοποιίας (και όχι μόνο) από τον μουσικό και οργανοποιό Θεοδώση Βασιλάκη που χρωστάει και σε αυτόν πολλά όπως και σε όλους τους δασκάλους του που γενναιόδωρα του πρόσφεραν και μου προσφέρουν γνώση.

Από την ηλικία των δεκαεπτά ετών ασχολείται επαγγελματικά με το μπουζούκι και το τραγούδι συμμετέχοντας σε διάφορους χώρους και μέρη με ποικίλο ρεπερτόριο και με σημαντικές συνεργασίες συλλέγοντας κάθε φορά ξεχωριστές και πολύτιμες εμπειρίες.

Το έτος 2014-15 υπηρέτησε την θητεία του στην Στρατιωτική Μουσική Φρουράς Αθηνών.

Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τη διδασκαλία και νιώθει ιδιαίτερη ικανοποίηση βλέποντας συνεχώς όλο και περισσότερα νέα παιδιά να του εμπιστεύονται τα πρώτα τους βήματα στη μουσική, εξερευνώντας κοντά του τρίχορδο και τετράχορδο μπουζούκι, ζούρα και μπαγλαμά και λαϊκή κιθάρα.

pol-berberidis-2

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close