Δυτική Ελλάδα

Ο Όμιλος «Κ. Χατζόπουλος» τίμησε το Συνέδριο Λογοτεχνίας του Συνδέσμου Φιλολόγων Αιτωλοακαρνανίας

pol-xatzopoulos-omilos

O Φιλολογικός-Λογοτεχνικός Όμιλος Αγρινίου «Κωνσταντίνος Χατζόπουλος» συγχαίρει τον τοπικό Σύνδεσμο Φιλολόγων και τους πανεπιστημιακούς καθηγητές Νάσο Βαγενά και Τζίνα Καλογήρου για την άψογη  διοργάνωση του Συνεδρίου και την επιλογή της ενδιαφέρουσας θεματικής για τη Λογοτεχνία του Μεσοπολέμου στη Δυτική Ελλάδα.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Όμιλος, έχοντας 60-χρονη παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, φέρει το όνομα του πρωτοπόρου λογοτέχνη Κωσταντίνου Χατζόπουλου που έφυγε νωρίς το 1920, σε ηλικία μόνο 52 ετών, αλλά με το προοδευτικό και ρηξικέλευθο πνεύμα του προανήγγειλε την ανανεωτική στροφή και τις νεωτερικές τάσεις της γενιάς του ΄30.

Οι εξαιρετικές ομιλίες των εισηγητών του τριήμερου Συνεδρίου  ζωντάνεψαν  τη συναρπαστική εποχή του μεσοπολέμου(1920-1940), μια ιστορική περίοδο που έχει πολλά κοινά με τη σημερινή δύσκολη συγκυρία της χώρας, αλλά και ολόκληρου του κόσμου. Αξιοσημείωτη υπήρξε και η έμπρακτη συμμετοχή του Ομίλου στις εργασίες του Πανελλήνιου αυτού Επιστημονικού Συνεδρίου,  με τον τιμητικό χαιρετισμό της Προέδρου Βασιλικής Κων. Μαραγιάννη στην τελετή έναρξης(Πέμπτη, 12 Απριλίου 2018) και τις εισηγήσεις των παρακάτω ενεργών μελών του: Κωνσταντίνος Νάκος, Χρυσούλα Σπυρέλη, Ιωάννης Νεραντζής, Λίνος Υφαντής, Ελένη Μπρούτα, Βασίλης Κομπορόζος, Ευθύμιος Αδάμης και Μαίρη Χρυσικοπούλου που ανέδειξαν καίριες πτυχές προσώπων και γεγονότων  της Λογοτεχνίας του Μεσοπολέμου στη Δυτική Ελλάδα.
Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς
drelliasToυ Παναγιώτη Δρέλλια, Γενικός Γραμματέας του Ομίλου(panagd@otenet.gr/Mαθηματικός-ΦΠΨ-MSc Φιλοσοφίας)                   

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button