Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Ο Όμιλος Αϋφαντή χορηγός της ημερίδας τοπικής ιστορίας στη Μαλεσιάδα Βάλτου

Στέκεται αρωγός της διοργάνωσης που προάγει την ιστορία του τόπου

Με την έκτη κατά σειρά ημερίδα, τη Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021 στις 19:00 στη πλατεία της Μαλεσιάδας, ολοκληρώνεται το πρόγραμμα ημερίδων τοπικής ιστορίας «Βάλτος & Επανάσταση» που συνδιοργανώνεται από το Δήμο Αμφιλοχίας, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την ΑΜΚΕ ΕΠΠΙ-ΔΡΟΥΜΕ.

Χορηγός της ημερίδας ο Όμιλος Αϋφαντή. Με υψηλό το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, στέκεται αρωγός της διοργάνωσης που προάγει την ιστορία του τόπου μας, θεωρώντας ως ύψιστο χρέος και τιμή να στηρίξει τις ρίζες του.

Η ημερίδα θα επικεντρωθεί στους αγωνιστές του 1821 που κατάγονται από την περιοχή της σημερινής Μαλεσιάδας, ενώ θα πραγματοποιηθεί μια συνολική επισκόπηση του ρόλου του Βάλτου στην Επανάσταση καθώς και αποτίμηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής.

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα των διαλέξεων έχει ως εξής:

  • «Η Επανάσταση του 1821 μέσα από τα Δημοτικά Τραγούδια του Βάλτου», Κώστας Κονταξής, Επίκουρος Καθηγητής Λαογραφίας Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας,
  • «Μαλεσιάδα: Η συμβολή αγωνιστών της περιοχής στον απελευθερωτικό αγώνα του 1821», Λάμπρος Σκόντζος, Θεολόγος-Συγγραφέας,
  • «Βάλτος και Επανάσταση», Νταλαπέρας Σωτήρης, Ιστορικός-Αρχαιολόγος,
  • «Η Πολιτιστική Κληρονομιά της Κοιλάδας του Ινάχου», Γιώργος Σταμάτης, Αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας & Λευκάδος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button