Δυτική Ελλάδα

Ο Νοέμβριος μπαίνει με 6.000 κενά στα σχολεία

po-filis-agrinio2Ο δεύτερος μήνας του σχολικού έτους κλείνει με χιλιάδες κενά, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας οι προσλήψεις αναπληρωτών είναι 14.883, αντί 20.800 που δεσμευόταν ο Ν. Φίλης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, σήμερα (26/10) αναμένεται να φτάσουν στα χέρια των περιφερειακών διευθυντών εκπαίδευσης τα κενά που έχουν καταγραφεί ώστε την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου να ξεκινήσει νέος γύρος διορισμών προκειμένου ο αριθμός των κενών να μειωθεί.

Μεγάλα είναι τα προβλήματα και στα νέα ολοήμερα σχολεία όπου καταγράφονται 2.000-3.000 κενά σε ειδικότητες, όπως η πληροφορική και οι ξένες γλώσσες με αποτέλεσμα να καλύπτονται ώρες από δασκάλους και -σε πολλές περιπτώσεις- να μην τηρείται το ωράριο για τις 4 το απόγευμα.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Θανάσης Κικινής υπάρχει τεράστιο πρόβλημα και στην παράλληλη στήριξη καθώς υπάρχουν τουλάχιστον 5.000 αιτήσεις γονέων, με τις προσλήψεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής να είναι μόλις 1.140.
iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close