Δυτική Ελλάδα

Ο Ναυπάκτιος Μαρκ Σταυρόπουλος εξελέγη πρόεδρος του IOCC

 koi-stavropoulos-icooΟ Μάρκος Σταυρόπουλος, (Detroit MI), υιός του Κωνσταντίνου, καταγόμενος από την Αναβρυτή Ναυπακτίας, ανέλαβε την πολύ σοβαρή θέση του προέδρου του Δ.Σ, στον διεθνή φιλανθρωπικό οργανισμό των ορθοδόξων IOCC.
Ο Οργανισμός έχει βοηθήσει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη.
 
Πρόεδρος του οργανισμού Διεθνούς Χριστιανικής Ορθοδόξου Φιλανθρωπίας (IOCC) με έδρα την Βαλτιμόρη των ΗΠΑ, εξελέγη ο Μαρκ Σταυρόπουλος.
 
Ο IOCC, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, έχει βοηθήσει πάνω από 2 εκ. ανθρώπους στη Μέση Ανατολή, μεταξύ αυτών και 1,6 εκ. στη Συρία, όπου συνεργάζεται στενά με το πατριαρχείο Αντιοχείας για να στηρίξει ένα από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά φιλανθρωπικά δίκτυα στη χώρα. Η δράση του επεκτείνεται στους Σύριους πρόσφυγες, αλλά και στον ντόπιο πληθυσμό στο Λίβανο, την Ιορδανία, το Ιράκ και την Αρμενία.
 
Επίσης, ο Οργανισμός τον τελευταίο χρόνο απέστειλε πάνω από 10 εκ. δολάρια ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ελλάδα, ενώ υπό την ηγεσία του κ. Σταυρόπουλου στόχος του είναι η επέκταση των πρωτοβουλιών του για υγεία εκπαίδευση και παροχή νερού σε Αιθιοπία, Ουγκάντα και Καμερούν.
 
Ο κ. Σταυρόπουλος και τα υπόλοιπα νεοεκλεγέντα μέλη του συμβουλίου θα αναλάβουν τα καθήκοντα τους από τον Ιανουάριο του 2015.
 
Ο προκάτοχος του κ. Σταυρόπουλου, Μάικλ Χόμσεϊ, ο οποίος υπηρέτησε για δύο θητείες στη θέση του πρόεδρου (το ανώτερο προβλεπόμενο διάστημα) δήλωσε ότι ήταν τιμή του που ήταν μέλος ενός οργανισμού που άγγιξε τις ζώες των ανθρώπων σε μέρη όπως η Μέση Ανατολή και η Συρία, «όπου είμαστε ο μόνος αμερικανικός φορέας που παρέχει ανακούφιση στην χτυπημένη από τον πόλεμο χώρα». Εξέφρασε, δε, την πεποίθηση ότι με τον Μάικ Σταυρόπουλο στο «τιμόνι» ο IOCC θα αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο.
 
 newsbeast.gr – e-nafpaktia.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close