ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας προτρέπει σε εμβολιασμό: «Κλείστε τα αυτιά σας σε ανόητες δεισιδαιμονίες»

Προτρέπει τους πιστούς -και όχι μόνο- να κάνουν το εμβόλιο, παρά τα όσα ακούγονται και από ανθρώπους της εκκλησίας.

«Δεν διακινδυνεύουμε να θυσιάσουμε τη ζωή μας και τη ζωή των συνανθρώπων μας για ανόητες ιδεοληψίες και δήθεν μεταφυσικές δεισιδαιμονίες».

Σε άρθρο του που δημοσιεύεται στο liberal.gr, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, προτρέπει τους πιστούς -και όχι μόνο- να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, παρά τα όσα ακούγονται και από ανθρώπους της εκκλησίας.


Υπενθυμίζεται ότι ο καθηγητής Τζανάκης, έκανε λόγο για πολλές καταγγελίες, στις οποίες αναφέρεται ότι αρκετοί ιερείς στην Κρήτη αρνούνται να μεταλάβουν πιστούς που έχουν εμβολιαστεί.

Αντίθετος με τα παραπάνω εμφανίζεται ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος, ο οποίος αναφέρει ότι «με τον εμβολιασμό δεν προστατεύουμε μόνο τον εαυτό μας και τους οικείους μας, αλλά και τον διπλανό μας».

Διαβάστε Επίσης

Μάλιστα, επικαλείται και τον ευαγγελικό λόγο, αναφέροντας ότι «η έμπρακτη αγάπη προς τον πλησίον, όπως είναι και η πράξη του εμβολιασμού, αποτελούν ένα από τα κριτήρια της κρίσης μας ως Χριστιανών».

Το άρθρο του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομου:

Ο εμβολιασμός είναι έκφραση ανθρωπιάς, πράξη υψηλής ηθικής επιταγής και στάση ευθύνης έναντι των συνανθρώπων μας και της ανθρώπινης κοινωνίας.

Με τον εμβολιασμό δεν προστατεύουμε μόνο τον εαυτό μας αλλά και τους οικείους μας και τους διπλανούς μας. Αυτό σηματοδοτεί και το περιεχόμενο του χριστιανικού ανθρωπισμού μας. Αυτό μας καταξιώνει ως πραγματικούς και αληθινούς ανθρώπους. Αυτό μας οδηγεί στη σωτηρία, αφού, σύμφωνα με τον ευαγγελικό λόγο, η έμπρακτη αγάπη προς τον πλησίον, όπως είναι και η πράξη του εμβολιασμού, αποτελούν ένα από τα κριτήρια της κρίσης μας ως Χριστιανών (Ματθ. 22, 39).

Η έκφραση λοιπόν έμπρακτης αγάπης προς τον πλησίον και με τον εμβολιασμό μας κατά του Covid-19 είναι που καθιστά και αυτόν τον εμβολιασμό υποχρεωτικόν και επιβεβλημένον.

Η αποφυγή του εμβολιασμού είναι ανεύθυνη στάση απέ­ναντι στην ανθρώπινη ζωή που αμαυρώνει την ίδια την υπόστασή μας ως ανθρώπων, γιατί ο πραγματικός άνθρωπος δεν μπορεί να γίνεται πρόξενος θανάτου και φθοράς, ασθένειας και δοκιμασίας.

Αυτός που αποφεύγει τον εμβολιασμό θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του και τη ζωή των συνανθρώπων του και κινείται στο δίζυγο «ζωή ή θάνατος»!!!

Πρέπει λοιπόν να κλείσουμε τα αυτιά μας σε όλους εκείνους που ανεπίγνωστα ή κατ’ επίγνωση καλλιεργούν στο άγονο έδαφος της συνωμοσιολογίας μία ευφάνταστη επιχειρηματολογία αποτροπής από τον εμβολιασμό.

Να πάψουμε να παρασυρόμεθα από τις σειρήνες του αποπροσανατολισμού, τις παραφωνίες της συνωμοσίας, τους παροξυ­σμούς της θρησκοληψίας, το σκοτάδι της δεισιδαιμονίας και να ακούσουμε τη φωνή της λογικής, της επιστήμης και της ανθρωπιάς μας. Πρέπει, εάν θέλουμε να είμαστε ελεύθεροι και αληθινά πραγματικοί άνθρωποι, εφόσον μας το επιτρέπουν οι ιατροί, να εμβολιαστούμε και να προτρέψουμε και όλους τους άλλους να εμβολιαστούν. Να εμβολιαστούμε για το καλό όλων μας και το καλό της κοινωνίας μας.

Δεν διακινδυνεύουμε να θυσιάσουμε τη ζωή μας και τη ζωή των συνανθρώπων μας για ανόητες ιδεοληψίες και δήθεν μεταφυσικές δεισιδαιμονίες.

Το εμβόλιο αποτελεί εφόδιο προστασίας της ζωής για όλους μας.

Πηγή: thecaller.gr

EURO 2024

Ένα Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button