Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Ο Μητροπολίτης Ιερόθεος, οι εκλογές και η Εγκύκλιος πριν από 27 χρόνια

ο Μητροπολίτης Ιερόθεος έλεγε σε κληρικούς να «παραμείνουν έξω από τους κομματικούς και παραταξιακούς αγώνες και διαπληκτισμούς».

Ανακοίνωση εξέδωσε η Μητρόπολη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου για το θέμα των εκλογών.

Σύμφωνα με την Μητρόπολη και επειδή τις ημέρες αυτές γίνεται έντονη συζήτηση για την συμμετοχή μελών της Εκκλησίας, Κληρικών, μοναχών και λαϊκών, για την ενδεχόμενη ανάμειξή τους στις πολιτικές και κομματικές αντιπαραθέσεις εν όψει των εθνικών εκλογών, η Ιερά Μητρόπολις Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου δημοσιεύει την υπ’ αριθμ 16/2 Σεπτεμβρίου 1996 Ποιμαντορική Εγκύκλιο, που εξέδωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος πριν 27 χρόνια, μετά την ανάληψη της ποιμαντικής ευθύνης της Ιεράς Μητροπόλεως.


Στην Εγκύκλιο αυτήν που απεστάλη στους Ιεροκήρυκας και τους Εφημερίους της Ιεράς Μητροπόλεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης εκφράζει τις απόψεις του, τις οποίες έκτοτε μέχρι σήμερα επαναλαμβάνει τόσο στις Ιερατικές Συνάξεις όσο και σε ομιλίες και δηλώσεις του.

«Οι εκλογές που περιμένουμε είναι ευκαιρία να δοκιμασθεί η ελευθερία και η υπευθυνότητα κάθε κομματικής παράταξης αλλά κυρίως να βεβαιωθεί η σοβαρότητα και υπεθυνότητα των κληρικών», έγραφε ο Μητροπολίτης Ιερόθεος και προέτρεπε να «παραμείνουν έξω από τους κομματικούς και παραταξιακούς αγώνες και διαπληκτισμούς».

ierotheos 1

2023 enc 16b

Advertisements
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
farmakis banner Πολιτική Διαφήμιση
papanastasiou 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
synthima pistioals 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button