Θέατρο

"Ο κατηγορούμενος" στο ΔΗΠΕΘΕ για την ΕΛΕΠΑΠ

pol-katigoroumenos-elepapΜετά από 4 επιτυχημένες παραστάσεις σε Αιτωλικό και Μεσολόγγι, ο “Κατηγορούμενος” από την Θεατρική Ομάδα Αιτωλικού, επιστρέφει στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου σε μια παράσταση για τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ.

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014
ώρα 9.00 μ.μ.
στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου
Είσοδος 3€ – Ta έσοδα της παράστασης θα διατεθούν για την ενίσχυση των σκοπών της ΕΛΕΠΑΠ.

Για το έργο:

Αθώος ή ένοχος; Μια απόφαση που εσείς, οι θεατές, καλείστε να πάρετε στο τέλος της παράστασης. Αφού ακούσετε τα επιχειρήματα της μιας και της άλλης πλευράς, εσείς θα αποφασίσετε προς τα πού θα γείρει η δικαστική πλάστιγγα. Συνεπώς η παράσταση, δίνει τη δυνατότητα όχι μόνο προβληματισμού, αλλά και έκφρασης της άποψής σας.
Είναι γνωστό ότι σε κάθε δίκη, το αποτέλεσμά της δεν είναι βέβαιο εκ των προτέρων, εκείνο που είναι βέβαιο, είναι ότι ο ένας απ’ τους δύο αντίδικους, θα χάσει. Σε πολλά σημεία οι αποδείξεις δεν είναι ξεκάθαρες, ή αφήνεται να πλανάται η υποψία ότι κάτι άλλο συμβαίνει. Σε αυτά ακριβώς τα σημεία είναι που θα δοκιμαστεί το κριτήριο της δικής σας αυτόνομης βούλησης, και θα πρέπει να επιλέξετε… την πραγματική αλήθεια!
Αλήθεια, πόσο εμπιστοσύνη έχουμε στην κρίση μας, τη στιγμή μάλιστα που η απόφασή μας θα έχει επιπτώσεις στη ζωή κάποιου άλλου, κι όχι στη δική μας; Η αλήθεια, η πραγματική αλήθεια συμπίπτει και με τη δικαστική αλήθεια; Ο νόμος πιέζει να πάρετε τη μία ή την άλλη απόφαση.
Τι γίνεται όμως όταν νιώθουμε ότι οδηγούμαστε σε αδιέξοδο;
Τι διαφεύγει απ’ τη δικαιοσύνη;
Τι διαφεύγει από μας;

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button