ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Ο ηθοποιός που άφησε την Αθήνα για την Κυπαρισσία με οδηγό την αγάπη του για τα άλογα

Από μικρός αγαπούσε τα ζώα. Ιδιαίτερα τα άλογα. Τελειώνοντας το σχολείο, ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος ασχολήθηκε με την ηθοποιία. Το 2006, πέρασε στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης και τρία χρόνια αργότερα, την ολοκλήρωσε.

Εργάστηκε σε γνωστές τηλεοπτικές παραγωγές, όπως το Κάτω Παρτάλι και το Αμάρτημα της Μητρός μου, ενώ είχε σημαντική παρουσία και στο θέατρο, στο θίασο του Σπύρου Παπαδόπουλου. «Για πολλά χρόνια, η ηθοποιία αποτελούσε το όνειρό μου. Είχα βάλει ως στόχο να ασχοληθώ με αυτό και το έκανα πραγματικότητα», Ωστόσο, η αγάπη του για τα ζώα τον καθοδηγεί. «Πιστεύω ότι η παρουσία των ζώων στην καθημερινότητά μας, επιβάλλεται. Είναι αυτά που μας φέρνουν ισορροπία, και μας κάνουν να βλέπουμε το αύριο πιο ενδιαφέρον».


Ο Σήφης είναι το πρώτο του άλογο

Κάπως έτσι αποφασίζει ότι η ζωή στην πόλη δεν είναι κάτι που μπορεί να υποστηρίξει. Επιστρέφει στη Μεσσηνία, από όπου και κατάγεται, και σταδιακά δημιουργεί τις συνθήκες της δικής του ισορροπίας. Ένα χρόνο πριν την επιστροφή του, έχει ήδη αποκτήσει το πρώτο του άλογο, τον Σήφη. Το 2012 κάνει την ολική επαναφορά και ξεκινά μία ζωή αλλιώς στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας. «Παρόλο που η επιστροφή μου στην περιοχή που μεγάλωσα ήταν κάτι που ήθελα αρκετά, οι πρώτοι μήνες είχαν κάποιες δυσκολίες. Θεωρούσα κάποια πράγματα δεδομένα, τα οποία δεν ήταν. Γρήγορα όμως συνήθισα και πλέον η ζωή στην μεγάλη πόλη είναι κάτι που μπορώ να το ζήσω μόνο ως επισκέπτης».

Ανεβαίνει στην Αθήνα για να δει κάποιον αγώνα της αγαπημένης του ποδοσφαιρικής ομάδας ή για να κάνει κάποια βόλτα με την οικογένειά του. Παντρεμένος πλέον με την Γεωργία, έχουν αποκτήσει δύο παιδιά και έχουν ως στόχο να τους παρέχουν εμπειρίες που θα τα κάνουν να εκτιμούν την αλήθεια, την αυθεντικότητα και την ουσία της ζωής.

aloga 15 1024x683
«Εδώ, μπορεί να έρθει κάποιος που πρωτίστως θέλει να μάθει για το άλογο»/Photo: Κωστής Αγγελόπουλος
aloga 12 1024x1536
Photo: Κωστής Αγγελόπουλος
aloga 4
Photo: Κωστής Αγγελόπουλος

Η ευζωία των αλόγων

Με αφετηρία την αγάπη του για τα άλογα και αφού περνάει αρκετό χρόνο με τον Σήφη, αποφασίζει να δώσει τη δυνατότητα και σε άλλους να βιώσουν την εμπειρία του αλόγου. Εμείς τον συναντήσαμε στο παράκτιο δάσος της Ελαίας, εκεί που σε ένα περιβάλλον ιδανικό για την ευζωία των αλόγων περνάει ένα μεγάλο μέρος της ημέρας του. «Ασχολούμαστε με τα άλογα και τους παρέχουμε τις ιδανικές συνθήκες για την καθημερινότητά τους», θα μας πει ενώ προετοιμάζεται για μία βόλτα στο δάσος. «Εδώ, μπορεί να έρθει κάποιος που πρωτίστως θέλει να μάθει για το άλογο. Προσπαθούμε να δώσουμε όλες τις πληροφορίες και να έχουμε στη συνέχεια μία μικρή βόλτα στο δάσος, με ασφάλεια και για τον αναβάτη και για το ζώο».

Με την Τζούλια στο δάσος και στην παραλία

Το αγαπημένο άλογο του Παναγιώτη είναι η Τζούλια. Φεύγουμε για το δάσος και στη συνέχεια, στην παραλία. Το απολαμβάνουν και οι δύο. Η Τζούλια θέλει να φθάσει στην παραλία. Τους ακολουθάμε. Χάνονται στην απέραντη παραλία. «Η σχέση μου με τα άλογα είναι μία σχέση αλήθειας και ειλικρίνειας. Όταν βγαίνουμε για βόλτα με επισκέπτες, πέρα από τη σημασία που δίνουμε στην ασφάλεια των επισκεπτών, παρακολουθούμε στενά τις αντιδράσεις των ζώων, ώστε να είμαστε βέβαιοι ότι το άλογο ευχαριστιέται εξίσου».

Φεύγουμε από το Elea Horse Riding έχοντας έρθει πιο κοντά στα άλογα και έχοντας μάθει πολλά πράγματα που σχετίζονται με την καθημερινότητά τους. Ο Παναγιώτης συνεχίζει την καθημερινότητά του σε αυτή τη διαφορετική ζωή που επέλεξε για τον εαυτό του αλλά και μαζί με τη σύζυγό του, για την οικογένειά τους.

Instagram: elea.horse.riding

EURO 2024

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button