ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Ο ιεροκήρυκας της Μητρόπολης Αιτωλίας «ξαναχτυπά»: «Λουσμένα στο αίμα εμβρύων τα εμβόλια για τον covid»

Καταφέρεται εναντίον του Μητροπολίτη Δωδώνης- «Ετοιμάζεται η Παγκόσμια Δικτατορία του Αντιχρίστου»

Επιστολή προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομο και τον πατέρα Ιωάννη Βάθη απέστειλε ο ιεροκήρυκας της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Αρχιμανδρίτης Παύλος Ντανάς, με την οποία και «βάλλει» εναντίον τους για τα όσα δήλωσαν σε βάρος του κ.κ. Κοσμά.

Τη στιγμή που ο Μητροπολίτης Κοσμάς «μάχεται» για τη ζωή του με τον κορωνοϊό, τα όσα υποστηρίζει ο ιεροκήρυκας σε σημεία της επιστολής του προκαλούν θλίψη. Ούτε λίγο, ούτε πολύ ο Αρχιμανδρίτης Παύλος Ντανάς, ο οποίος και κατά το παρελθόν έχει εκφράσει πανομοιότυπες απόψεις, υπογραμμίζει ότι «δεν θα εμβολιαστούμε γιατί όλα τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού είναι λουσμένα στα αίματα αθώων εμβρύων».

Κάνει λόγο για «καταστρατήγηση ελευθεριών», βάλλει εναντίον τον καναλιών και των μέσων ενημέρωσης και υποστηρίζει ότι με αυτό τον τρόπο «ετοιμάζεται η Παγκόσμια Δικτατορία του Αντιχρίστου».

Αναλυτικά η επιστολή του όπως δημοσιεύτηκε στο aktines.blogspot.com:


Αγρίνιο 5-12-2021

Προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομο και πατέρα Ιωάννη Βάθη

Αυτές τις Άγιες μέρες των Χριστουγέννων το Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας δοκιμάζεται από την ασθένεια του πνευματικού μας πατέρα και Αγίου Επισκόπου καθώς επίσης και όλοι εκείνοι που αγαπούν και σέβονται τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας στον Ορθόδοξο κόσμο. Δε θα πω τίποτα εγώ. Ένας γονιός μου έγραψε τα εξής: «Σήμερα όλοι προσευχόμαστε για εκείνον που εναποθέσαμε στο πετραχήλι του την πνευματική μας ζωή…. για τον πνευματικό μας Πατέρα και Γέροντα που για όλους μας είναι η καταφυγή και η παρηγορία. Προσευχή για τον ταπεινό Ιεράρχη που ακόμα στις καρδιές μας έχει παραμείνει ο Σεβάσμιος παπά- Κοσμάς. Αλλά σήμερα είναι ημέρα προσευχής. Να μας λυπηθεί ο Πανάγαθος Θεός, να τον κρατήσει ακόμα ανάμεσα μας. Είθε να μας ευλογεί με την παρουσία του και να μας καθοδηγεί με την αγιότητά του».

Η θλίψη μας όμως, έγινε πιο ανυπόφορη εξαιτίας σας Σεβασμιώτατε, που τον υποτιμήσατε και φθάσατε στο σημείο να τον χαρακτηρίσετε «μικρόνοα», που σύμφωνα με τον γλωσσολόγο κ. Γεώργιο Μπαμπινιώτη, μικρόνους είναι αυτός που χαρακτηρίζεται από περιορισμένη διανοητική ικανότητα. Ας γνωρίζετε όμως, ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας έχει δυο πτυχία, το Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κατηγορείτε ως «μικρόνοα» έναν Ιεράρχη που έχει Ορθόδοξο φρόνημα, Εκκλησιαστική Παιδεία, ζηλωτή των Πατρικών παραδόσεων, θερμουργό Ιεροκήρυκα, Πνευματικό Πατέρα σαράντα και πλέον κληρικών, που αντιτίθεται στον Οικουμενισμό και στην Νέα Εποχή. Εδώ για τον Μητροπολίτη μας ισχύουν τα λόγια του Αποστόλου Παύλου «ἡμεῖς μωροὶ διὰ Χριστόν» (Α΄ Κορ. 4,10).

Κατηγορείτε έναν Επίσκοπο «ἀνεπίληπτον… νηφάλιον, σώφρονα, κόσμιον, φιλόξενον, διδακτικόν, μὴ πάροινον, μὴ πλήκτην, μὴ αἰσχροκερδῆ, ἀλλ᾿ ἐπιεικῆ, ἄμαχον, ἀφιλάργυρον…» (Α΄ Τιμ. 3, 2-3). Αλήθεια, δεν μπορούμε να διανοηθούμε πως φθάσατε εσείς ως Επίσκοπος να εκφράζεστε με τόσο σκληρά λόγια, γι’ αυτούς που δεν έχουν εμβολιαστεί «Κρέμασμα θέλουν εμ, τι; Η Εκκλησία έχει κανόνες. Όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος». Και σεις πάτερ Ιωάννη υβρίζετε όσους δεν εμβολιάστηκαν και τους ονομάζετε «ψευτοομολογητές» και «ανηθίκους».

Ἰλιγγιά ο νους μας, όταν συνειδητοποιούμε ότι τέτοια λόγια ενός Επισκόπου και ενός κληρικού κρύβουν εμπάθεια, κακότητα, σκληροκαρδία, άρνηση της αγάπης του Θεού και του πλησίον, ακύρωση του Ευαγγελίου. Μιμείστε τους παπικούς του Μεσαίωνα, που με την Ιερά Εξέταση έριχναν στην πυρά όσους δεν συμφωνούσαν μαζί τους, καθώς επίσης μιμείστε και τους τζιχαντιστές και όλους εκείνους που εμφορούνται από φανατισμό και μισαλλοδοξία.

Με την χάρη του Θεού δεν θα εμβολιαστούμε, Σεβασμιώτατε και πάτερ Ιωάννη. Για ποιους λόγους;

-Γιατί όλα τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού είναι λουσμένα στα αίματα αθώων εμβρύων,

-Γιατί καταστρατηγείται το θεόσδοτο δώρο της ελευθερίας,

-Γιατί η Ελλάδα είναι χώρα Δημοκρατική. Είπε κάποιος σοφός: «Ελευθερωθήκαμε από τους Τούρκους και σκλαβωθήκαμε από τον κορονοϊό μετά από 200 χρόνια»

-Γιατί δεν μπορούμε να δεχθούμε τα «ἀργυρώνητα» κοπροκάναλα, τα οποία από το πρωί μέχρι το βράδυ πολεμούν τους μη εμβολιασμένους, διαφημίζουν τα εμβόλια και αναλίσκονται σε μια πεθαμενολογία, πολύ δε περισσότερο όταν η πολεμική αυτή στρέφεται εναντίον την Εκκλησίας και των Αγίων Μυστηρίων.

-Γιατί ζούμε την απολυταρχία, την υγειονομική δικτατορία και την θεοποίηση της επιστήμης και της υγείας. Στην από 28/11/2021 εμπεριστατωμένη μελέτη του πατρός Στυλιανού Καρπαθίου (Ἰατρός – Ψυχίατρος και Διδάκτωρ Βιοηθικῆς Πανεπιστημίου Ἀθηνῶν), αναφέρεται ότι: Ἡ ἐπιστήμη δὲν εἶναι αὐτόνομη. Εἶναι φυσικὴ συνέπεια τοῦ κατ’εἰκόνα, δώρημα τοῦ Θεοῦ στὸν ἄνθρωπον γιὰ τὴν ἀνάψυξή του, λόγῳ τῶν συνεπειῶν, ποὺ προέκυψαν ἀπὸ τὴν παράχρηση τοῦ αὐτεξουσίου του στὸν Παράδεισον. Ὁ Κύριος ‘’ἔδωκεν ἀνθρώποις ἐπιστήμην ἐνδοξάζεσθαι ἐν τοῖς θαυμασίοις αὐτοῦ, καὶ  ἰατρὸν ἔκτισε  καὶ μυρεψόν  καὶ φάρμακα  ἐκ γῆς (Σοφία Σειράχ, 38, 1-9)’’. Ἡ αὐτόνομη ἐπιστήμη καταντᾶ σὲ ‘’αὐτονομία πλάνης (Γρηγόριος Θεολόγος, Λόγος 39, 7, P.G. 36,341C)’’, δηλαδή εἰδωλολατρεία κατὰ τὸν ἅγιο Γρηγόριο τὸν Θεολόγο.

-Γιατί δεν απαρνούμαστε τον Παντοδύναμο Θεό και δεν φοβόμαστε έναν κορονοϊό,

-Γιατί με αυτόν τον τρόπο ετοιμάζεται η Παγκόσμια Δικτατορία του Αντιχρίστου.

Εμείς θα ακολουθήσουμε την προτροπή του Εθνομάρτυρος Αγίου Κοσμά του Αιτωλού «Τοῦτο σᾶς λέγω καὶ σᾶς παραγγέλω· κἂν ὁ οὐρανὸς νὰ κατεβῆ κάτω, κἂν ἡ γῆ νὰ ἀνεβῆ ἐπάνω, κἂν ὅλος ὁ κόσμος νὰ χαλάση, σήμερον, αὔριον, νὰ μὴ σᾶς μέλλη τί ἔχει νὰ κάμη ὁ Θεός. Τὸ κορμί σας ἂς τὸ καύσουν, ἂς τὸ τηγανίσουν· τὰ πράγματά σας ἂς σᾶς τὰ πάρουν· μὴ σᾶς μέλλει· δώσατέ τα· δὲν εἶνε ἰδικά σας. Ψυχὴ καὶ Χριστὸς σᾶς χρειάζονται. Αὐτὰ τὰ δυὸ ὅλος ὁ κόσμος νὰ πέση, δὲν ἠμπορεῖ νὰ σᾶς τὰ πάρη, ἐκτὸς καὶ τὰ δώσετε μὲ τὸ θέλημά σας. Αὐτὰ τὰ δυὸ νὰ τὰ φυλάγετε, νὰ μὴ τὰ χάσετε.»

Σας παρακαλώ ικετευτικώς:

1ον. Να ζητήσετε δημοσίως συγνώμη από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, για να σας ελεήσει ο Θεός. Τους ασθενείς δεν τους μαστιγώνουμε αλλά τους σεβόμαστε, τους τιμούμε και προσευχόμαστε για αυτούς διότι η ασθένεια είναι μεγάλη δοκιμασία.

2ον. Να σταματήσετε να κατακρίνετε τους ανεμβολίαστους και να μην διχάζετε τον Ελληνικό Λαό. Ο Άγιος Πορφύριος είπε τα εξής αποκαλυπτικά σε έναν σεμνό άνθρωπο «μετά τον θάνατό μου θα έλθει εμφύλιος πόλεμος στην Ελλάδα».

3ον. Να μελετήσετε σας παρακαλώ τον ὓμνον τῆς ἀγάπης του Αποστόλου Παύλου καθώς επίσης και τις τρεις Καθολικές Επιστολές του Ευαγγελιστού Ιωάννου, για να αποκτήσετε «σπλάχνα οἰκτιρμοῦ» (Κολ. 3,12), για να βιώσουμε την ενότητα της Πίστεως και την κοινωνίαν του Αγίου Πνεύματος.

Μετά Σεβασμού

Ἀρχιμανδρίτης Παῦλος Ντανᾶς

Ἱεροκῆρυξ

ερς Μητροπόλεως Ατωλίας & καρνανίας

Οι δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης και του πατέρα Ιωάννη Βάθη

Προ διαστήματος ο Μητροπολίτης Δωδώνης χαρακτήρισε τον Μητροπολίτη Κοσμά «μικρόνοα» για τη συνολική στάση που τήρησε ενάντια στην πανδημία.

 

Ο π. Ιωάννης Βάθης από τα Σελλιά Ρεθύμνου, δεν έκρυψε την οργή του για το γεγονός ότι ο κ. Κοσμάς, αν και δεν τήρησε τη στάση άλλων ιεραρχών ως προς τα μέτρα για τον κορωνοϊό και ανοιχτά εξέφρασε απόψεις αντιεπιστημονικές (όπως ότι ο ιός δεν κολλάει μέσα στους ναούς), διασωληνώθηκε αλλά και διακομίστηκε στον Ευαγγελισμό, γράφοντας πως «Οποίος είναι αρνητής της επιστήμης, να παραμένει στο σπίτι του κα όχι μόλις κολλήσει και ζοριστεί να πηγαίνει στον Ευαγγελισμό!», φωτογραφίζοντας ακριβώς την περίπτωση του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

18 Σχόλια

 1. Πέρα απ το ξεκατίνιασμα…. Τι συμβαίνει με τα εμβόλια χρησιμοποιούν ή όχι κυταρικες δομές; Και αν χρησιμοποιούν το κάνουν στην παραγωγή ή στη δοκιμή; ξέρει κανείς;

  1. Εγινες κυταρολογος ? στην αθωνιαδα εκανες το μεταπτηχιακο ? σιγουρα θα ξερεις και απο γεννετικη ,το δεχεσαι οτι εισαι γεννημενος απο επιμειξια του αδαμ και της ευας ? γιατι τα παιδια τους πολλαπλασιαστηκαν μεταξυ τους?,τωρα πως γινεται ολοι οι χριστιανοταλιμπαν να το παιζουν και ελληνες και να δεχονται τη μυθολογια των ιουδαιων αυτο ειναι αλλο πραγμα που ελεγε και ο ανθιμος για την ομοφυλοφυλια των παππαδων.Ξυπνηστε ο κορονοιος θα βοηθησει σε αυτο.

  2. Ξεχασα να σου πω χρονια πολλα για τη γκαστρια που γιορταζετε σημερα,αλλα τοσο λεπτομερες ημερολογιο επαφων μονο εσεις τηρητε και εχετε,σιγουρα θα το αναπροσαρμοσατε καθε φορα που αλλαζε το ημερολογιο εκτος και η συλληψη σχετιζεται και με καποιο αστρο.

   1. Ω σεις οι αγιοι πατερες και οι ανατολιτες
    που βρηκατε τη παρθενια της αννας της αγιας
    ανανεσα σε αρεβες κι εβραιους
    βρεστε κι ενα φαρμακο για τις μυτες
    ειχε συναχι ο καυμενος ο λασκαρατος

    1. Σσσσσ…. Όταν μιλάνε οι μεγάλοι σου χω πει να παίζεις με τις κούκλες σου και να μην πετάγεσαι…

 2. Μιλαει ο τραγος για το θεσδοτο δωρο της ελευθεριας,ποτε οι χριστιανοταλιμπαν το σεβαστηκαν ?οταν βαφτιζουν με βασανιστικο τροπο τα νεογεννητα ? ποτε?

 3. Μην ξεχνάτε ότι η αμορφωσιά και ο σκοταδισμός του Μεσαίωνα καθιέρωσε τον Χριστιανισμό. Άλλα χριστιανικά δόγματα το έχουν πιάσει το νόημα κι έχουν αλλάξει αντιλήψεις. Δυστυχώς η Ορθοδοξία είναι ακόμα ‘μπετόν αρμέ’ κολλημένη στο 500 μΧ… Υπάρχουν και εξαιρέσεις αλλά είναι σταγόνα στον ωκεανό.

  1. Εσυ μη ξεχνας πως ξυπνησες τοσο, που ζεις σε μια εποχη που τα παπουδια βιαζουν τα εγγονια τους.Οι θειοι τα ανηψια και ακομα και οι ιδιοι γονεις τα παιδια τους.Στο σκοταδισμο που αναφερεις η οικογενεια ηταν ιερο πραγμα και τετοιου ειδους πραγματα ηταν πολυ σπανια.Τα κοριτσια δε πηδιοταν απο τα 12 τους και οι γυναικες δεν ειχαν το βρωμοστομα που εχουν σημερα.Τα παιδια που εκαναν μ@λ@κιες ετρωγαν μουντζουφλιες απο τον πατερα τους.Τωρα τα παιδακια τα συνχρονα βαρανε αλλα παιδια χωρις να εχουν καμια επιπτωση ουτε απο το κρατος ουτε απο την οικογενεια τους.Οι αντρες λεγοταν αντρες γτ αυτα που ειχανε μεσα στα παντελονια τους τα τιμαγανε ως επι το πλιστον.Τωρα οι αντρες ειναι μαγκια κλανια και οταν ερθουν τα δυσκολα κανουν τη παπια.Σας εφαγε η πολλη δημοκρατια ερμοι.Αν ανοιξεις τηλεοραση σε ολα τα σηριαλ τα ελληνικα εχουν κανα δεκαλεπτο πηδηγματα.Ανοιξε τουρκικη τηλεοραση και δε θα δεις ουτε μπουτι.Αει ματσουκι που παει χαμενο μου θελετε να γινετε και ευρωπαιοι.Βλεπετε τι νεολαια εχετε φτιαξει με τα μυαλα σας?Αυτα τα παιδια θα αναλαβουν την Ελλαδα.Αν δε τη πουλησουν οι πολιτικοι θα τη πουλησουν αυτα.Ουτε τι γιορταζουμε στις εθνικες εορτες δε ξερουν.Δε φταινε αυτα ομως.Οι γονεις οι ευρωπαιοι φταινε που στα 10 σημερινα ζευγαρια τα 8 ειναι χωρισμενα.Καλα κρασια ευρωπαιοι.Ο κολοκοτρωνης που ειχε 100 κιλα κακαλα προσευχοταν στον Θεο και ο αριστερος ψαλτης που ειναι μια τριχα απ τα αρυδια του κολοκοτρωνη το παιζει Αθεος.Τι να πεις μετα.Απλα γελας.

   1. Ωπα ρε “αντρακλα”!! Ηρεμησε!! Μη μας πηδηξεις κιολας με τα “μεγαλα” κακαλα..! Τι αηδιαστικα προτυπα προβαλεις ρε νεαντερνταλ!!!!!!

 4. Εσύ παπά μου εάν αρρωστήσεις να πεις την προσευχή του Σπύρου Ζαγοραιου για να γίνεις καλά. Αηντε από κει. Ότι μ@λ@κια σας έρχεται βγαίνετε κ τη φωναζεται κιόλας. Ένας εισαγγελέας δεν υπάρχει???

 5. ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ο Μητροπολίτης παρά τις πεποιθήσεις του,που παρέσυραν πολλούς πιστούς στα νοσοκομεία ακόμη και στο θανατο …μπήκε στη ΜΕΘ και έμεινε απ έξω 58χρονος άνδρας…. Ντροπή και δειλία ,που το επέτρεψε….αυτό λέει ο Χριστός και η πίστη του.?..Ο θάνατός σου -η ζωή μου!!Ο εαυτούλης μας βλέπετε….το ποίμνιο ας πάει να “κουρευτεί”….Και ας τελειώνουμε πια με το ότι ο εμβολιασμός ειναι προσωπική υπόθεση ….Απ τη στιγμή, που η αδιάφορη για το καλό του κοσμάκη κυβέρνηση ,τόσο καιρό δεν έκανε τίποτα για τα νοσοκομεία,γιατί το μόνο που τη νοιάζει είναι η εικόνα και τα ψηφαλάκια…ΟΧΙ! δεν είναι προσωπικό να πιανουν τις ΜΕΘ όλοι οι ανεμβολίαστοι και οι υπόλοιποι ,που πήραν και το ρίσκο του εμβολιασμού ,να μην μπορούν να πάθουν ούτε εγκεφαλικό αφου δεν υπάρχει κρεβάτι ούτε για δείγμα …άσε το προσωπικό…. ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ !! Και του Μητροπολίτη ΚΑΙ του Αρχιμανδρίτη,που ζητάει και τα ρέστα….Είναι αυτοί άνθρωποι του Θεού??? ή του σκοταδισμού????Μπράβο στον Δωδώνης!!!

 6. Μερικα ερωτηματα πατερ Ντανα,1)κολαει η δε κολαει ο ιος στις εκκλησιες ? 2) οταν αρωσταινουμε που παμε στον ευαγγελισμο η στο προυσο ?3)ο χριστιδουλος που πηγε ?4) ο εφραιμ ?4)ειχε αποτελεσματα η περιηγηση του κοσμα με λειψανα περισυ ?5)ποιο ειναι το ποσοστο θανατων στον ανωτερο κληρο σε σχεση με το συνολο ?6) επιμενετε οτι για την ισπανικη γριπη οι εικονες που μετακινηθηκαν εκαναν θαυματα? 7) γιατι σημερα δεν φερνετε την εικονα απ το προυσο?8) ΠΟΣΕΣ ΚΛΙΝΕΣ ΜΕΘ ΔΩΡΗΣΕ ΣΤΟ ΕΣΥ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΕ ??????

  1. Ρε ανθρωπε εσυ δικη σου ζωη δεν εχεις?Οπου βρεις θεμα εκκλησιαστικο βγαζεις τη χολη σου.Αναρωτησου τι κανεις σε τουτο το κοσμο.Κανε παραπερα ασχολησου με τιπποτα δημιουργικο.Τετοια κολλημενα μυαλα βγαζετε τις κυβερνησεις που εχουμε.Να φανταστω πηγες και ψηφισες για προεδρια του κιναλ?Μπολια μεχρι να παρεις συνταξη

 7. Βγαίνει ο Καντανης και λέει δεν είμαστε αντεμβολιαστες. Καλά κάνετε και τα δημοσιευετε για να καταλάβει ο κόσμος πόσες ψυχές έχουν στειλει οι παπαδες για το μεγάλο ταξίδι και πως την ίδια στιγμή για αυτους εξασφαλίζουν τις καλυτερες θεραπείες.

  Τώρα γιατί δεν υπάρχει αυτεπαγγελτη παρεμβαση της δικαιοσυνης και αφήνει αυτους να οδηγουν κόσμο στον όλεθρο είναι άλλη ιστορία.

  Καλά μυαλά! Τι άλλο να πεις αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν καμία επαφη με την πραγματικοτητα και ζουνε σε παραλληλα συμπαντα.

 8. Οι χαρακτηρισμοί μικρονόα κλπ, από Ιεράρχες τις ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ είναι Ανεπίτρεπτο να γίνονται σε πρόσωπα που έχουν χειροτονιθεί και ταχθεί στο πλήρωμα του Θεού & και Κυρίου Ιησού Χριστού!!!! Ο Θεός να τους συγχωρέσει γιατί δεν ξέρουν τι πράτουν!!!! Εύχομαι ολόψυχα μέσα από την αμαρτωλή καρδιά μου γρήγορη Ανάρρωση στον Σεβάσμιο Μητροπολίτη κ. Κοσμά και γρήγορα κοντά στα καθήκοντα του. Ο Πανάγαθος Θεός να του δώσει δύναμη πολύ και γρήγορα να ξεπεράσει το πρόβλημα της υγείας του 🙏🙏🙏✝️

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button