Εθνικές Εκλογές 2023ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Ο Γιώργος Βαρεμένος στο νοσοκομείο Μεσολογγίου την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Το νοσοκομείο Μεσολογγίου, που «δοκιμάζεται από την έλλειψη ιατρικού προσωπικού και παραπαίει», επισκέφθηκε ο Γιώργος Βαρεμένος την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας. Συνομίλησε με τους εκπροσώπους γιατρών, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού, την διοικήτρια του Ιδρύματος κ. Ε. Φιλιπποπούλου, με στελέχη των υπηρεσιών και εργαζομένους στο ΕΚΑΒ και σε άλλα πόστα.

«Σε αυτό το νοσοκομείο, που ετησίως δέχεται στα Εξωτερικά Ιατρεία 17.000 ασθενείς και στο οποίο πραγματοποιούνται 1.000 χειρουργεία τον χρόνο, υπάρχουν μέρες που δεν εφημερεύει χειρουργός και αναισθησιολόγος. Είναι αδιανόητο να αφεθεί να καταρρεύσει ένα τόσο σημαντικό νοσηλευτικό Ίδρυμα», ανέφερε ο κ. Βαρεμένος.


Πρόσθεσε, πως «η προσθήκη ενός και μόνο ιατρού είχε ως ευεργετικό αποτέλεσμα οι εξετάσεις στον αξονικό τομογράφο από 700-800 το 2021 να φθάσουν στις 1.500 το 2022. Μετά την μεγαλειώδη κινητοποίηση για την διάσωση του νοσοκομείου, έγινε η προκήρυξη για 5 θέσεις ιατρών, αλλά είναι πιθανότατο να αποβεί άγονη, από την στιγμή που δεν έχει αντιμετωπισθεί το πρόβλημα των γλίσχρων αμοιβών των ιατρών».

«Η κατάσταση στην δημόσια υγεία αναμένεται να επιδεινωθεί ραγδαία μετά την πρόσφατη νομοθέτηση που υπονομεύει για πρώτη φορά μετά το0 1983 την βάση του ΕΣΥ με την άρση της αποκλειστικής απασχόλησης σ’ αυτό. Η αναστήλωση της δημόσιας υγείας είναι ένας από τους λόγους που καθιστούν αναγκαία την πολιτική αλλαγή στην χώρα. Ειδάλλως, η ημέρα για την υγεία θα καταλήξει γράμμα κενό», σημείωσε ο κ. Βαρεμένος.

varemenos nosokomeio mesologgiou (1)

varemenos nosokomeio mesologgiou (2)

varemenos nosokomeio mesologgiou (3)

varemenos nosokomeio mesologgiou (4)

Advertisements
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
farmakis banner Πολιτική Διαφήμιση
papanastasiou 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
synthima pistioals 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button