ΆποψηΡοή Ειδήσεων

Ο Γιώργος Βαρεμένος για την επιτυχία του Δημήτρη Καρακώστα

Στην Ιατρική Πατρών πέρασε ο Ναυπάκτιος Δημήτρης Καρακώστας που έχασε και τους δύο γονείς από κορωνοϊό πριν λίγους μήνες συγκεντρώνοντας 18.685 μόρια.

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος αναφέρει σε δήλωση του για την επιτυχία του Δημήτρη Καρακώστα:

«Ο Δημήτρης Καρακώστας, υπερβαίνοντας το δράμα της απώλειας των δύο αξέχαστων γονιών του, πέτυχε στην σχολή που επιθυμούσε, την Ιατρική Πάτρας. Αποδεικνύεται έτσι ότι, με την τροπολογία που είχαμε υποβάλει και την οποία η κ. Κεραμέως πέταξε επιδεικτικά στον κάλαθο των αχρήστων, δεν ζητούσαμε χάρη ή ρουσφέτι, αλλά την συμβολική εκπλήρωση εκ μέρους της πολιτείας ενός ηθικού χρέους απέναντι στα παιδιά που έχασαν τους γονείς τους μέσα στην πανδημία.

Ο Κώστας και η Νικολίτσα θα αναπαύονται από σήμερα κάτω από πιο ελαφρύ χώμα, αφού και το στερνοπαίδι τους, όπως και οι άλλοι τρεις γιοί τους, εισέρχεται στο δημόσιο Πανεπιστήμιο με το κεφάλι ψηλά, όπως εκείνοι το επιθυμούσαν.

Οι δύο γονείς έστειλαν τα παιδιά τους στο δημόσιο σχολείο και ακολούθως στο Πανεπιστήμιο, παλεύοντας να τα βγάλουν πέρα με περηφάνεια και αξιοπρέπεια. Μας δίδαξαν ότι η πραγματική αριστεία δεν είναι επικοινωνιακή καραμέλα για πορφυρογέννητους, αλλά αγώνας για μία καλύτερη ζωή και μόρφωση.

Εποίησαν ήθος ως εκπαιδευτικοί λειτουργοί, αλλά και ως υπεύθυνοι πολίτες. Δεν υπέστειλαν ποτέ την σημαία, διεκδικώντας όχι επικοινωνιακές ή άλλες δάφνες, αλλά την χαρά της συμμετοχής σ’ έναν συλλογικό αγώνα. Είμαι σίγουρος ότι ο Δημήτρης, όπως και ο Χρήστος, ο Σπύρος και ο Περικλής θα δικαιώσουν αυτόν τον αγώνα για μόρφωση και προκοπή».

Ένα Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button