ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Ο Γιώργος Παπανδρέου καταψηφίζει το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά ΑΕΙ αλλά είναι υπέρ της αναθεώρησης του άρθρου 16

«Η πρότασή μου είναι ξεκινήστε μια ουσιαστική συζήτηση για το άρθρο 16, απελευθερώσετε τα δημόσια πανεπιστήμια να είναι πολύ πιο ελεύθερα και σε λίγο θα έχουμε πολλούς νέους στην Ελλάδα και ξένους», σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός

Μια ευρύτερη μεταρρύθμιση στην Παιδεία προτείνει ο Γιώργος Παπανδρέου κατά την τοποθέτηση του στην αρμόδια επιτροπή Παιδείας που συζητά το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια. Από την πλευρά του πρότεινε ουσιαστικά τη μεταμόρφωση του δημόσιου πανεπιστημίου ενώ όπως είπε οι μαθητές δεν καλούνται να μαθαίνουν μέσω της αποστήθισης αλλά θα μαθαίνουν με κριτική σκέψη και έρευνα.

Όπως εξήγησε ο κ. Παπανδρέου, καταψηφίζει το νομοσχέδιο, ωστόσο, είναι υπέρ της αναθεώρησης του άρθρου 16 του Συντάγματος. Για το συγκεκριμένο θέμα είχε ξεσπάσει αντιπαράθεση εντός της Επιτροπής μεταξύ των μελών της αντιπολίτευσης και της πλειοψηφίας με τους πρώτους να θέτουν ζήτημα αντισυνταγματικότητας του νομοσχεδίου.


«Η πρόταση μου είναι ξεκινήστε μια ουσιαστική συζήτηση για το άρθρο 16, απελευθερώσετε τα δημόσια πανεπιστήμια να είναι πολύ πιο ελεύθερα και σε λίγο θα έχουμε πολλούς νέους στην Ελλάδα και ξένους», σημείωσε ο Γιώργος Παπανδρέου.

«Η κυβέρνηση έρχεται άρον-άρον να υλοποιήσει πρωτοβουλίες ιδιωτικές. Οι πρώτοι λόγοι είναι εντυπωσιασμού, πιέσεις των λόμπι», ανέφερε ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε πως «θα δημιουργηθούν ανισότητες και αδικίες και μόνο για αυτούς τους λόγους είναι αρκετό να καταψηφιστεί το νομοσχέδιο».

Επιπλέον, όπως εκτίμησε ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος έχει διατελέσει και υπουργός Παιδείας στο παρελθόν, το νομοσχέδιο έχει το εξής παράδοξο: «το 80% του νόμου ασχολείται γραφειοκρατικές αλλαγές στο δημόσιο πανεπιστήμιο» προσθέτοντας ότι ο υπουργός καλείται να κάνει μικροδιαχείριση.

Ελένη Γκρήγκοβιτς-protothema.gr

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button