Δυτική ΕλλάδαΕκπαίδευσηΡοή Ειδήσεων

Ο Γιώργος Μελίστας από τη Ναύπακτο πρώτος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Αστρονομίας Γυμνασίου

Πρώτος αναδείχθηκε ο Ναυπάκτιος Γιώργος Μελίστας στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Αστρονομίας Γυμνασίου του 2022.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Γιώργος Μελίστας, μαθητής Γ΄ τάξης του 1ου Γυμνασίου Ναυπάκτου, κατέκτησε την 1η θέση στον 27ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Αστρονομίας και Διαστημικής.


Παράλληλα ο Γιώργος θα είναι μέλος της Εθνικής Ομάδας Αστρονομίας Νέων, η οποία θα πάρει μέρος στη Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Διαστημικής Junior, όταν αυτή γίνει.

Εκτός από τον Γιώργο, στην 3η και τελική φάση «Πτολεμαίος» του Διαγωνισμού Αστρονομίας Γυμνασίου συμμετείχε από τη Ναύπακτο ο μαθητής Εβκένιι Γκριμπτσένκο του 3ου Γυμνασίου Ναυπάκτου και ο μαθητής των Σύγχρονων Εκπαιδευτηρίων Κοτρώνη Ναυπάκτου, Διονύσης Κουστουμπάρδης από την Πάτρα.

Στον αντίστοιχο Διαγωνισμό Αστρονομίας Δημοτικού πήραν μέρος στη 2η και τελική φάση «Υπατία» οι Ναυπάκτιοι μαθητές Μάριος Κωστόπουλος και Άννα Βολτέα του 7ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπάκτου.

Στο Διαγωνισμό Λυκείου ο Κώστας Μαλιάρης του 1ου ΓΕΛ Ναυπάκτου προκρίθηκε στην 3η και τελική φάση, αλλά δεν διαγωνίσθηκε.

Συνεχίζεται έτσι η ανάδειξη μαθητών από τη Ναύπακτο στην Αστρονομία, όπως παλιότερα η Αγγελίνα Μπανιά και ο Κώστας Μαλιάρης που έφτασαν μέχρι Ολυμπιάδα και κατέκτησαν μετάλλια, αλλά και δεκάδες άλλα παιδιά που κατέκτησαν βραβεία στον Διαγωνισμό Αστρονομίας.

Αυτό οφείλεται στα διαδικτυακά μαθήματα https://eclass.orionas.gr/, τα οποία προσφέρει δωρεάν η Αστρονομική Εταιρεία Πάτρας «Ωρίων», με υπεύθυνο τον κ. Αργύρη Δρίβα, Φυσικό στο 3ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου και αντιπρόεδρο ΔΣ «Ωρίων».

Η eclass δέχεται μαθητές όχι μόνο από τη Ναύπακτο, αλλά από όλη την Ελλάδα και φέτος την παρακολούθησαν συνολικά 253 μαθητές από Δ΄ Δημοτικού μέχρι Γ΄ Λυκείου.

Από τα συνολικά 38 βραβεία και επαίνους που δόθηκαν φέτος και στις 3 βαθμίδες, τα 35 κατέκτησαν μαθητές της eclass!! Σπουδαίο ρόλο στην eclass έχουν οι 11 βοηθοί, πρώην μαθητές της eclass και νυν φοιτητές, βραβευμένοι σε παλιότερους Διαγωνισμούς και Ολυμπιάδες.

Τον Διαγωνισμό διοργανώνει η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου και το Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας. Περισσότερα για τον Διαγωνισμό στο https://contest.astronomos.gr/.

Αργύρης Δρίβας.

Δημοσιευτηκε στην Ομάδα Αστρονομίας Ναυπάκτου.

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button