Αυτοδιοίκηση

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος νέος πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου- Αντιπρόεδρος ο Π. Λαλιώτης και Γραμματέας ο Κ. Κούστας

po-aggelopoulos

Σε ειδική συνεδρίαση συνήλθε, σήμερα, το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, με μοναδικά θέματα στην ημερήσια διάταξη, την εκλογή νέου προεδρείου του Σώματος και την εκλογή των μελών της Οικονομικής Επιτροπής.

Νέος Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, έπειτα από την πρόταση του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρας, και επικεφαλής της πλειοψηφούσας παράταξης «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο», εξελέγη ο Γιώργος Αγγελόπουλος, με 44 ψήφους υπέρ επί των 45 έγκυρων ψηφοδελτίων, ενώ υπήρχαν και 3 άκυρα και 1 λευκό ψηφοδέλτιο.


Επίσης, έπειτα από πρόταση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, στη θέση του Αντιπροέδρου και του Γραμματέα του Σώματος εκλέχθηκαν αντίστοιχα, ο Παναγιώτης Λαλιώτης, επικεφαλής της παράταξης «Γέφυρα Ανατροπής και Δημιουργίας» και ο Κωνσταντίνος Κούστας, της παράταξης «Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας», καθηγητής φυσικής αγωγής.

Κατά την τοποθέτησή του μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο Περιφερειάρχης ανέφερε: «Η διαδικασία διεξήχθη σε κλίμα συνεργασίας και συναίνεσης, και για αυτό θέλω να ευχαριστήσω όλες τις παρατάξεις. Αποδείξαμε στην πράξη ότι μπορούμε να συνεννοηθούμε και ότι, στα ‘‘μεγάλα’’ μπορούμε να είμαστε μια γροθιά. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω το απερχόμενο Προεδρείο για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε και να συγχαρώ τα νέα μέλη του Προεδρείου και να τους ευχηθώ καλή δύναμη και καλή επιτυχία» για να προσθέσει ο κ. Κατσιφάρας: «Το Περιφερειακό Συμβούλιο είναι το ανώτατο πολιτικό όργανο της Περιφέρειάς μας. Ειδικά, στη σημερινή δύσκολη συγκυρία που αντιμετωπίζει η χώρα μας, θα πρέπει να συνεχίσει να αποτελεί σταθερό πόλο δημοκρατίας και ώριμου πολιτικού διαλόγου, που με τις πρωτοβουλίες του και τις αποφάσεις του θα βρίσκεται δίπλα στους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας.».

Νέος ρόλος για την Τασία Τογιοπούλου στα θέματα Άρσης Κοινωνικών Ανισοτήτων

Σε νέα καθήκοντα τοποθετείται η απερχόμενη Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Αναστασία Τογιοπούλου, καθώς κατά τη σημερινή ειδική συνεδρίαση του Σώματος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, ανακοίνωσε τον ορισμό της ως Εντεταλμένης Περιφερειακής Συμβούλου για θέματα Άρσης των Κοινωνικών Ανισοτήτων.

«Η Προεδρία της κας Τογιοπούλου στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αυτά τα δυόμιση χρόνια, αναβάθμισε τη λειτουργία του Σώματος και ισχυροποίησε το θεσμό. Θέλω να την ευχαριστήσω για την εργατικότητά της και το ήθος της, και να της ευχηθώ να έχει την ίδια επιτυχημένη πορεία και στα νέα της καθήκοντα» ανέφερε σχετικά ο κ. Κατσιφάρας.

Από την πλευρά της η κ. Τογιοπούλου κατά την τοποθέτησή της ανέφερε:

«Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε, κατά την 1η θητεία του Περιφερειακού Συμβουλίου, και με πρότεινε για Πρόεδρο και με τη ψήφο των συναδέλφων μου διετέλεσα Πρόεδρος του ανώτερου συλλογικού οργάνου της Περιφέρειάς μας.

Θεωρώ ότι η λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου κινήθηκε σε εξαιρετικά επίπεδα. Αυτό οφείλεται στη συμβολή όλων των συναδέλφων. Πρόκειται για συλλογική δουλειά.

Εύχομαι στο νεοεκλεγέν Προεδρείο να εργαστεί με τον ίδιο και καλύτερο τρόπο, ώστε να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο η λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ευχαριστώ, επίσης, τον Περιφερειάρχη για να νέα μου καθήκοντα που μου αναθέτει ως Βοηθού Περιφερειάρχη για θέματα Άρσης Κοινωνικών Ανισοτήτων.

Σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία η κοινωνία έχει όλους μας ανάγκη. Σε αυτή την κατεύθυνση, θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ με όλες μου τις δυνάμεις. Άλλωστε, η κοινωνική συνοχή αποτελεί προτεραιότητα για την Περιφερειακή Αρχή.».

Δηλώσεις του νέου Προεδρείου και των απερχόμενων μελών

Ο νέος Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας Γιώργος Αγγελόπουλος, δήλωσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη για την πρόταση και την εμπιστοσύνη, καθώς επίσης και όλα τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου για το αποτέλεσμα, το οποίο είναι άκρως τιμητικό.

Είναι στοίχημα το να διαδέχεσαι το, κατά γενική ομολογία, επιτυχημένο Προεδρείο και κυρίως τη συνάδελφο Πρόεδρο Αναστασία Τογιοπούλου. Είναι τιμή και ευθύνη μεγάλη, το να προεδρεύεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, το οποίο έχει υψηλό πολιτικό επίπεδο.

Η πολύχρονη αυτοδιοικητική παρουσία μου έχει συνδεθεί με τις έννοιες αξιοπρέπεια – συνέπεια – καθαρότητα – συνεργασία.

Με τα ίδια αυτά χαρακτηριστικά θα πορευθώ και στα νέα μου καθήκοντα, και για αυτό ζητώ τη συνεργασία όλων σας.».

Από την πλευρά του ο νέος Αντιπρόεδρος του Σώματος Παναγιώτης Λαλιώτης δήλωσε:

«Ευχαριστώ το Σώμα για την τιμή που μου έκανε. Θα δώσω το καλύτερό μου εαυτό για να φανώ αντάξιος του θεσμού, προς όφελος των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας.».

Ενώ ο κ. Κούστας που επανεξελέγη στη θέση του Γραμματέα τους Σώματος, δήλωσε:

«Ευχαριστώ το απερχόμενο Προεδρείο, που στάθηκε με απόλυτη επιτυχία στο θεσμικό του ρόλο, θέτοντας το πήχη ψηλά για το νέο Προεδρείο. Επίσης, ευχαριστώ τους συναδέλφους μου, που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους, τόσο κατά την προηγούμενη περίοδο όσο και τώρα.

Είναι μακρύς ο δρόμος που θα ακολουθήσουμε, καθώς η ευρύτερη προοπτική για την Αυτοδιοίκηση είναι κρίσιμη, αφού ήδη κατατέθηκε προς συζήτηση ο νέος Αυτοδιοικητικός Χάρτης της χώρας, ο οποίος δεν ενισχύει το θεσμό της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.».

Τέλος ο απερχόμενος Αντιπρόεδρος, Γιώργος Κανέλλης, δήλωσε:

«Ευχαριστώ τους συναδέλφους για τη συνεργασία στη διατήρηση του υψηλού επιπέδου στις συνεδριάσεις, κάτι το οποίο όχι μόνο δεν υποβάθμισε την ένταση των πολιτικών αντιπαραθέσεων, αλλά ενίσχυσε το κύρος του θεσμού.

Εύχομαι να συνεχιστεί η ίδια πορεία, ώστε το Περιφερειακό μας Συμβούλιο να αποτελεί παράδειγμα και για τα Δημοτικά Συμβούλια.».

Βιογραφικό του Γιώργου Αγγελόπουλου

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1965. Είναι διοικητικός υπάλληλος ΟΤΑ.

Στις Περιφερειακές Εκλογές του 2010 και του 2014 εκλέχθηκε πρώτος Περιφερειακός Σύμβουλος για την Αχαΐα με τον συνδυασμό του Απόστολου Κατσιφάρα για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας «Δικαίωμα στην Πρόοδο».

Προηγουμένως είχε εκλεγεί για τρεις συνεχόμενες φορές Νομαρχιακός Σύμβουλος Αχαΐας: το 2002,  2006 με Νομάρχη το Δημήτρη Κατσικόπουλο  και 1999 με Νομάρχη τον Στάθη Αθανασόπουλο-Σερέτη.

Ως αιρετός στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση έχει διατελέσει:

 • Οκτώβριος 2016 – Σήμερα: Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων και Βοηθός Περιφερειάρχη
 • Σεπτέμβριος 2014 – Σεπτέμβριος 2016: Αντιπεριφερειάρχης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, αρμόδιος για θέματα Περιφερειακής Ανάπτυξης & Επιχειρηματικότητας.
 • 2011-2014: Αντιπεριφερειάρχης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, αρμόδιος για θέματα Ανάπτυξης & Αγροτικής Οικονομίας.

Ως αιρετός στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση μεταξύ άλλων έχει διατελέσει:

 • 2007 – 2010: Πρόεδρος του Δ.Σ. της Νομαρχιακής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αχαΐας (Ν.Ε.Π.Α). Η Ν.Ε.Π.Α. είναι μια αμιγής, αστική μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα επιχείρηση με σκοπό μεταξύ άλλων, την αξιοποίηση πόρων εθνικών και ευρωπαϊκών για τη προώθηση του Πολιτισμού.
 • 2010: Με απόφαση  της Υφυπουργού Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης τοποθετείται Πρόεδρος στο Δ.Σ. (ΦΕΚ ΤΥΕΘ 164/7-5-2010) του Κέντρου Μέριμνας Θηλέων Πατρών, που ανήκει στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια (Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας).
 • 2005 – 2006: Αντινομάρχης Αχαΐας με αρμοδιότητα στα θέματα Παιδείας, Πολιτισμού και Νεολαίας.
 • 2000 – 2002: Αναπληρωτής Πρόεδρος στο Δ.Σ της Αμιγούς Νομαρχιακής Επιχείρησης Ανάπτυξης (Ν.Ε.Α), ενός φορέα με σκοπό  την οικονομική, κοινωνική και πολιτισμική ανάπτυξη του Νομού Αχαΐας.

Επίσης, ως αιρετός, σε Ευρωπαϊκό επίπεδο έχει διατελέσει:

 • Οκτώβριος 2016 – Σήμερα: Εκπρόσωπος της Διαμεσογειακής Επιτροπής της Διάσκεψης των  Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης (CPMR) στην Ευρωμεσογειακή Περιφερειακή και Τοπική Συνέλευση ARLEM) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών
 • 2014 – 2016: Μέλος, με δικαίωμα ψήφου, των Επιτροπών Παρακολούθησης και Αξιολόγησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία «Ελλάδα – Ιταλία 2014-2020».
 • 2012 – 2014: Εκλεγμένος Αντιπρόεδρος της Διαμεσογειακής Επιτροπής της Διάσκεψης των  Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης (CPMR).
 • 2011 – 2014: Μέλος, με δικαίωμα ψήφου, των Επιτροπών Παρακολούθησης και Αξιολόγησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία «Ελλάδα – Ιταλία 2007-2013».
 • 2000 – 2010: Υπεύθυνος για την παρακολούθηση των προγραμμάτων: INTERREG III Ελλάδα-Ιταλία 2000-2006 & Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία Ελλάδα-Ιταλία 2007-2013.
 • 2009: Μέλος της ελληνο-ιταλικής Τεχνικής & Συμβουλευτικής Γραμματείας για την Εδαφική Συνεργασία Ελλάδα-Ιταλία 2007-2013.
 • 2009: Μέλος της Τεχνικής Γραμματείας του Ε.Π. Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία Ελλάδα-Ιταλία 2007-2013 ΑΞΟΝΑΣ  I.
 • Υπηρεσία Ελλάδος.

Είναι παντρεμένος με την Ιωάννα Γαλανού, έχουν τρία παιδιά τον Παναγιώτη, την Ειρήνη και τη Ναταλία.

Advertisements
Τοπική Διαφήμιση
paideia optimize resize Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button