ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Ο Γιάνης Βαρουφάκης στο Μεσολόγγι: «Το ΜέΡΑ25 θα συνεχίζει να παλεύει για την Αιτωλ/νία»

«Ενας τόπος, σκέτο παράδοξο»

Συνάντηση με περιβαλλοντικές κινήσεις και αυτοδιοικητικούς φορείς πραγματοποίησε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης στο Μεσολόγγι, παρουσία του εκπροσώπου Τύπου Μιχάλη Κριθαρίδη και μελών και στελεχών του ΜέΡΑ25 Αιτωλοακαρνανίας.

Στη συνάντηση συμμετείχε από το Τοπικό Συμβούλιο η Άντα Χαλαζιά, ο Μάντζαρης Λευτέρης, Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αστακού – Ξηρομέρου και την Επιτροπή Αγώνα κατά των Ιχθυοκαλλιεργειών, ο Βασίλης Σιούλας από την ίδια Επιτροπή Αγώνα και ο Γιάννης Τζακώστας από την Επιτροπή Αγώνα για την διάσωση του Αχελώου.


Συζητήθηκαν τα θέματα των απορριμμάτων, των βιομηχανικού τύπου εγκαταστάσεων των ΑΠΕ, του χωροταξικού, του περιβάλλοντος και της διαχείρισης των υδάτων, της εκτροπής το Αχελώου, των φραγμάτων, του φράγματος της Μεσοχώρας, των λυμάτων, των ιχθυοκαλλιεργειών και ιδιαίτερα του ειδικού χωροταξικού των ιχθυοκαλλιεργειών ενώ η περιοχή είναι ήδη στα όρια του ευτροφισμού, αλλά και της εκπαίδευσης με τα τμήματα που κλείνουν και τις ελλείπεις υποδομές.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 έκανε λόγο για «βιομηχανίες» χωρίς ευημερία και ερημοποίηση ενώ δήλωσε πως: «Βλέπω έναν τόπο σκέτο παράδοξο. Πάμπλουτος, με όλα τα νερά της Ελλάδας είναι εδώ. Στην περιοχή που έχει βγάλει «μεγαλουπουργούς», δεν υπάρχει καμία εργασία στον τόπο. Άλλο ένα παράδοξο. Έχουμε ανθρώπους με τεράστιες δυνατότητες. Έχω γνωρίσει μόνο σήμερα, ανθρώπους πολυτάλαντους οι οποίοι όμως ζούνε σε μια πλούσια περιοχή εν μέσω φτώχειας. Αυτά τα παράδοξα αντανακλούν την αποτυχία του παλαιοκομματικού συστήματος, την κατασπατάληση πόρων –υδάτινων πόρων, αλλά ακόμα και ανθρώπινων πόρων. Παράλληλα έχουμε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που δεν έχει καταφέρει να φτιάξει ένα πανεπιστήμιο το οποίο να ελκύει τους φοιτητές. Έχουμε νοσοκομεία τα οποία έχουν κοστίσει πολλά χρήματα στον ελληνικό λαό αλλά υπολειτουργούν γιατί τα έχουν μετατρέψει σε εμβολιαστικά κέντρα. Με άλλα λόγια έχουμε μια πλήρη αναντιστοιχία μεταξύ δυνατοτήτων και πραγματικότητας, αυτό είναι που διαπιστώνουμε ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί. Η Αιτωλοακαρνανία αξίζει πολύ καλύτερα. Στο ΜέΡΑ25 εμείς ήρθαμε να καταγράψουμε τα προβλήματα και να καταθέτουμε συνεχώς προτάσεις πως θα μπορέσει αυτή η αναντιστοιχία να εξαφανιστεί».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το Ταμείο Ανάκαμψης ο κ. Βαρουφάκης απάντησε: «Το Ταμείο Ανάκαμψης είναι το Ταμείο που θα χρηματοδοτεί τα νέα μέτρα της επόμενης δεκαετίας. Τα χρήματα τα οποία θα σπαταληθούν σε γέφυρες, σε επιδοτήσεις πραγμάτων τα οποία θα πτωχεύσουν. Επειδή έπρεπε να αρνηθεί η ΕΕ τη δημοσιονομική ένωση, να βοηθούσε χώρες όπως η Ελλάδα να πάψουν να είναι χρεοδουλοπαροικίες. Το χρέος μας αυξάνεται και θα έρθει μία λιτότητα, ήδη το μεσοπρόθεσμο προβλέπει μεγάλη λιτότητα, και πετάνε και ένα ξεροκόμματο στους ολιγάρχες. Ο ελληνικός λαός, οι άνθρωποι της Αιτωλοακαρνανίας θα εισπράξουν το ωστικό κύμα της λιτότητας και πάρα πολύ λίγοι θα ωφεληθούν με έναν τρόπο που θα είναι αρνητικός για το περιβάλλον και αρνητικός για την πλειοψηφία».

Χορηγούμενη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button