Γεγονότα

To ΓΕΩΤ.Ε.Ε. για τα προβλήματα με τις κτηνοτροφικές μονάδες στο Αγρίνιο

epi-ktinotrofia

Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Πελοποννήσου & Δυτ. Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. στην πρόσφατη συνεδρίασή της στο Αγρίνιο ασχολήθηκε εκτός ημερησίας διάταξης με τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην νομιμοποίηση και συνέχιση της κτηνοτροφικής δραστηριότητας στην περιφέρεια του Δήμου Αγρινίου μετά την κύρωση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Δημοτικής Ενότητας Αγρινίου.
“Οι περισσότερες κτηνοτροφικές μονάδες στον Δήμο βρίσκονται στην αγροτική ζώνη αυτού, η οποία με το πρόσφατο Γ.Π.Σ. έχει καθοριστεί σαν γεωργική γη υψηλής παραγωγικότητας, εντός της οποίας όμως δεν προβλέπεται η κτηνοτροφική δραστηριότητα.
Η παραπάνω ρύθμιση έχει ως αποτέλεσμα να έχει μπλοκαριστεί η υπάρχουσα κτηνοτροφική δραστηριότητα στην περιοχή (πάγωμα αδειοδοτήσεων, κίνδυνος μετεγκατάστασης μονάδων και αύξησης κόστους) με τους μεγαλύτερους αριθμούς ζωϊκού κεφαλαίου”,εξηγεί η Διοικούσα Επιτροπή η οποία αναφέρει ακόμα ότι η Διοικούσα Επιτροπή με επιστολή της προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων αλλά και προς τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης ο οποίος ενέκρινε το Γ.Π.Σ. ζητά να αναληφθούν πρωτοβουλίες για την νομοθετική επίλυση του θέματος “αφού δεν είναι δυνατόν σε γεωργική γη υψηλής παραγωγικότητας να επιτρέπεται η εγκατάσταση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αλλά όχι κτηνοτροφίας. Αντιθέτως η δυνατότητα λειτουργίας μονάδων κοντά σε περιοχές καλλιέργειας π.χ. κτηνοτροφικών φυτών βοηθά σημαντικά στην μείωση του κόστους εκτροφής μέσα από την μείωση του κόστους παραγωγής και μεταφοράς ζωοτροφών”.

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button