Αθλητισμός

Ο Γ.Φ.Σ. Παναιτωλικός "επενδύει" στο μπάσκετ

spo-panai-mpasket-paidikoO Γ.Φ.Σ. Παναιτωλικός είναι ως γνωστόν, ο μεγαλύτερος σύλλογος τόσο του νομού και της πόλης του Αγρινίου όσο και ευρύτερα της βορειοδυτικής Ελλάδας. Ο Γ.Φ.Σ. Παναιτωλικός πέραν του ποδοσφαίρου, που είναι πανελλήνια γνωστός, από την ίδρυσή του ανέπτυξε και καλλιέργησε αθλήματα που ως το 1926 (χρονολογία που ιδρύθηκε) ήταν περίπου άγνωστα στην περιοχή μας. Πρώτος ο Παναιτωλικός δημιούργησε (1927) ομάδα αθλητών Στίβου και συμμετείχε σε αγώνες. Πρώτος ο Παναιτωλικός (1927-28) δημιούργησε ομάδες Βόλεϊ (ανδρών και γυναικών) και συμμετείχε σε αγώνες. Πρώτος ο Παναιτωλικός δημιούργησε ομάδα Μπάσκετ (1934) και συμμετείχε σε αγώνες.

“Έχοντας ως οδηγό τα ιστορικά δεδομένα του Συλλόγου μας και στις σύγχρονες συνθήκες κρατάμε σταθερά αυτές τις παρακαταθήκες.” επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, που συνεχίζει ως εξής: ” Ο Γ.Φ.Σ. Παναιτωλικός και στα σημερινά χρόνια της οικονομικής κρίσης, όπως και άλλωστε όλα τα προηγούμενα χρόνια, φροντίζει να κρατά ζωντανό το σπίτι του, ανοίγοντας την αγκαλιά του, σε όλους αυτούς που αποτελούν το μέλλον. Και το μέλλον, δεν είναι άλλο από τα μικρά παιδιά, τα μικρά αγρινιωτόπουλα (από όλο το εύρος του Καλλικρατικού Δήμου) που μέσα από τον αθλητισμό, έναν αθλητισμό που βασίζεται στην ευγενή άμιλλα και τον συναγωνισμό, θα γίνουν αύριο αφ’ ενός καλοί αθλητές αλλά και αφ’ ετέρου σωστοί άνθρωποι. Άνθρωποι που θα έχουν αναπτύξει και σωματικές αλλά και πνευματικές αρετές. Αθλητές, που σέβονται τον αγωνιστικά αντίπαλό τους αλλά και άνθρωποι με ευαισθησίες και στόχους. Αθλητές – ανθρώπους απελευθερωμένους από τον ατομικισμό της εποχής και προσκολλημένους στην αλληλεγγύη, στην κατανόηση, την αγάπη στην πατρίδα και τον τόπο τους.

Ο Γ.Φ.Σ Παναιτωλικός τα προηγούμενα χρόνια και ιδιαίτερα στα τμήματα των μικρών ηλικιών του Μπάσκετ, απέσπασε σημαντικές επιτυχίες (ΠΑΙΔΙΚΟ πρωτάθλημα ΕΣΚΑΒΔΕ την περίοδο 2013-14 αλλά και πρωτάθλημα ΜΙΝΙ ΕΣΚΑΒΔΕ 2011-2012). Και την φετινή χρονιά η παιδική ομάδα Μπάσκετ του συλλόγου, παρ’ ότι οργανώθηκε και κτίστηκε εξ’ αρχής (πολλά παιδιά μετακινήθηκαν είτε προς άλλες ομάδες της πόλης είτε σε άλλες μεγαλύτερες ομάδες), πραγματοποιεί σπουδαία πορεία στο οικείο πρωτάθλημα ενώ αναμένουμε ακόμη σπουδαιότερη πορεία από την κατηγορία των ΜΙΝΙ που αρχίζει εντός του Δεκεμβρίου.

Σήμερα ο Γ.Φ.Σ. Παναιτωλικός έχει στα τμήματα υποδομής του (Παιδικό, ΜΙΝΙ 2001, ΜΙΝΙ 2002 και τα τμήματα αρχαρίων) πάνω από 80 αθλητές. Τους αθλητές μας τους επιβλέπουν και τους φροντίζουν νέοι επιστήμονες Φυσικής Αγωγής με υπεύθυνο τον καθηγητή Φυσική Αγωγής κ. Αθανάσιο Παπαθανασόπουλο.Από την πλευρά του Δ.Σ. τα τμήματα υποδομής παρακολουθεί το μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου κ. Σπύρος Μαυρομμάτης, ο οποίος συνεπικουρείται από 6-7 γονείς αθλητών μας.”

Στην φωτογραφία απεικονίζεται η φετινή ΠΑΙΔΙΚΗ ομάδα Μπάσκετ του Γ.Φ.Σ. Παναιτωλικός.
ΟΡΘΙΟΙ (από αριστερά): Καρκαμπούνας Γιάννης, Σύρρος Αλέξανδρος-Λάζαρος, Καζανάς Σπύρος, Μπακής Γιώργος, Καρέτσος Φώτης, Σαράμπαλης Γιώργος
ΚΑΘΗΜΕΝΟΙ (από αριστερά): Πάγια Γιάννης, Κουτρούμπας Θανάσης, Μαυρομάτης Γιώργος, Θεράπος Αντώνης, Παπαθανασόπουλος Δημήτρης, Αγγέλης Λευτέρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close