Pressαρίσματα

Ο φιλο-Αγρινιώτης Σπίρτζης και τα πιστολισμένα δάνεια…

po-spirtzis

Η στήλη ξέρει ότι ο υπουργός κ. Σπίρτζης είναι φίλος και του δημάρχου Αγρινίου, όπως και της πόλης. Επίσης ότι έχει εγκεκριμένο σχέδιο για την περιοχή και μπράβο του. Όμως θα ήθελα να τον ρωτήσω κάτι αν τον έβρισκα μπροστά μου.

Τον άκουσα να …ανακρίνει τον υπεύθυνο της Beat της γνωστής εταιρίας που είναι σε μεγάλη κόντρα με τους ταξιτζήδες και τον Θύμιο τον Λυμπερόπουλο (ο οποίος αποκαλεί τον Σπίρτζη «πρωθυπουργό των ταξιτζήδων»!) και να τον ρωτάει πως πληρώνονται οι οδηγοί της εταιρίας. Εκείνος να του απαντά ότι όποιος πληρώνει με πιστωτική η πληρωμή πάει σε Ολλανδικό χρηματοπιστωτικό οργανισμό (πασίγνωστο) που αυτός μετά κάνει τις πληρωμές. Αυτό για το ¼ των πληρωμών γιατί τα ¾ γίνονται με μετρητά (και απόδειξη).

Η απάντηση του υπουργού ήταν να κρατάει ένα έγγραφο κίνησης και να ρωτά αν τα  «εμβάσματα εξωτερικού» είναι κάτι αποδεκτό!  Σκέφτηκα ότι αποκλείεται να είναι αδαής ο υπουργός και να μην ξέρει να ξεχωρίσει το ένα χαρτί από το άλλο.

Μετά όμως τον άκουσα να ρωτά τον απολογούμενο επιχειρηματία αν στέλνει λεφτά στο εξωτερικό και… « αυτά πάνε κι έρχονται»  κι αν το θεωρεί αυτό νόμιμο! Και μόλις τον ρώτησε ο εγκαλούμενος «καλά κύριε υπουργέ εσείς λέτε ότι είναι παράνομο;», ο κ. Σπίρτζης ανταπάντησε «δεν ξέρω»(!), είτε γιατί δεν ήξερε(!) είτε γιατί ήθελε να αφήσει την παρανομία να αιωρείται…

Εμένα όμως τον περίεργο με έκανε να προβληματιστώ η στιχομυθία, όχι γιατί είμαι με τον ένα ή με τον άλλο στο θέμα των ταξί. Αλλά γιατί από κάτι τέτοια εδώ και χρόνια πληρώνουν εκείνοι που δεν πρέπει τα σπασμένα των «πιστολισμένων» δανείων και ειδικά των στεγαστικών. Κινήματα ακόμη κοπανιούνται π.χ. για τους πλειστηριασμούς και η πρώτη κατοικία κάποιου που πήρε δάνειο γίνεται αιτία πολέμου αλλά η ΜΟΝΗ κατοικία κάποιου στο νοίκι δεν απασχολεί κανέναν!

Αν τον δείτε τον υπουργό λοιπόν ξανά στα μέρη μας  ρωτήστε τον αν αυτό που γίνεται στον υπόλοιπο κόσμο μπορεί να γίνεται κι εδώ, όχι βέβαια με το να δίνεται γη και ύδωρ σε εταιρίες όπως η Uber. Αλλά μια εφαρμογή που καλείς μεταφορικό μέσο και μετά το αξιολογείς δεν είναι Uber.

Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς

Η διαφορά είναι σαν την αλλαγή που έχει φέρει στις μεγάλες πόλεις η AirBnB όπου δεν μπορείς να βρεις σπίτι για νοίκι πια. Εδώ σε μας στο Αγρίνιο η ζήτηση δεν είναι μεγάλη αλλά κάποτε θα γίνει. Τι θα γίνουν τότε τα νοίκια που δεν έπεσαν ποτέ στη διάρκεια της κρίσης;

Τι θα γίνει με όσους δεν έχουν σπίτι δικό τους και δεν ασχολείται κανείς γιατί 10 χρόνια τώρα γίνεται στις τράπεζες ό, τι και αλλού; Εκεί που αν δεν πιστολίζεις τα δάνειά σου και κάθεσαι και τα πληρώνεις ,είσαι κορόιδο.

Διαβάζω τι λένε δεξιά και αριστερά άνθρωποι που ψήφισαν όντες ιδιοκτήτες για να μην ξαναπληρώσουν το δάνειό τους και το έβαλαν μόνοι τους σε «σεισάχθεια», τελικά «πιστολίζοντας» όποιον είναι  στο νοίκι!

 

η  συντακτική πιστολισμένη μονάδα

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close