Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου για τις εξαγγελίες στην ΔΕΘ

«Η κυβέρνηση έχει χρέος να στηρίξει τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις»

Με αφορμή τα μέτρα που ανακοινώθηκαν στην ΔΕΘ πριν λίγες ημέρες από τον πρωθυπουργό το ΔΣ του ΕΣΑ θέλει να τονίσει ότι:

Το γεγονός ότι προβλέπονται να δοθούν συνολικά περίπου 3 δις είναι θετικό, όπως επίσης και τα μέτρα των φοροελαφρύνσεων, αλλά και των μειώσεων των ασφαλιστικών εισφορών.


Εξακολουθεί όμως να υπάρχει έντονος προβληματισμός και αγωνία για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις της αγοράς, εάν μέρος των συνολικών μέτρων θα φθάσουν άμεσα σε αυτές για να μπορέσουν να επιβιώσουν σε αυτή την δύσκολη περίοδο.

Δεν έγινε επίσης καμία αναφορά στα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τις συσσωρευμένες υποχρεώσεις που δημιουργήθηκαν στην περίοδο της πανδημίας χωρίς την υπαιτιότητα των επιχειρήσεων που ακόμη και σήμερα προσπαθούν να βρουν τον βηματισμό τους μετά τα επαναλαμβανόμενα λοκντάουν.
Η έλλειψη ρευστότητας που εξακολουθεί να υπάρχει στις μικρές επιχειρήσεις , σε συνδυασμό με την αδυναμία πρόσβασης στον τραπεζικό δανεισμό αλλά και την άνοδο των τιμών των προϊόντων προβληματίζει έντονα τους συναδέλφους .

Οι μικρές επιχειρήσεις της αγοράς στην πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση που συνεχίζει να μας δοκιμάζει εξακολουθούν να κρατούν υπεύθυνη στάση, καθιστώντας την αγορά ασφαλή προορισμό, βοηθώντας στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η κυβέρνηση έχει χρέος να θέσει άμεσα ως εθνική προτεραιότητα την στήριξη των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που αποτελούν τον κορμό της εθνικής μας οικονομίας, οι οποίες συμβάλλουν τόσο στα έσοδα του κράτους όσο και στην απασχόληση.

Τοπική Διαφήμιση
papathanasiou tsalafouti Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button