ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Ο δήμος στηρίζει το αίτημα για την Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή στη Ναύπακτο

Ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου

Το αίτημα του Εργατικού Κέντρου για την επανασύσταση της πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου στηρίζει με απόφασή του το δημοτικό συμβούλιο Ναυπακτίας.

Στη συζήτηση που έγινε κατά την πρόσφατη συνεδρίαση, το κορυφαίο όργανο του δήμου αποφάσισε ομόφωνα να σταθεί στο πλευρό του Εργατικού Κέντρου, για μία δομή η οποία δυστυχώς σήμερα έχει φύγει από την πόλη ταλαιπωρώντας δεκάδες εργαζομένους.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΚ Μένιος Χάρος, όσο το ΙΚΑ ήταν στη Ναύπακτο, εκεί υπήρχε και η εν λόγω Επιτροπή, κάτι όπως που σταμάτησε να υφίσταται με την αλλαγή των συνθηκών και την θέσπιση του ΕΦΚΑ. Τότε η Επιτροπή μεταφέρθηκε στο Αγρίνιο, σε κεντρικό επίπεδο νομού, με συνέπεια όσοι εργαζόμενοι ζητούν αναρρωτική άδεια ή ότι άλλο που περνά από αυτή θα πρέπει να πηγαίνουν εκεί, με ότι μπορεί να συνεπάγεται αυτό για το χρόνο αλλά και την ασφάλειά τους.

«Αν στεγαστεί στο Κέντρο Υγείας δεν κοστίζει τίποτα και σε κανέναν», είπε, ενημερώνοντας πως έχει αποσταλεί σχετική επιστολή στον υπουργό Υγείας, αλλά και στην 6η ΥΠΕ, από την οποία μάλιστα αναμένεται και απάντηση.

Ο Μ. Χάρος ζήτησε από το ΔΣ τη δική του σύμφωνη γνώμη προκειμένου το αίτημα να ισχυροποιηθεί ακόμα περισσότερο, καλώντας το υπουργείο να λάβει για τη Ναύπακτο μία απόφαση όπως τόσες άλλες που πήρε πρόσφατα για αντίστοιχες περιπτώσεως πόλεων ανά την Ελλάδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button