Αυτοδιοίκηση

Ο Δήμος Μεσολογγίου για την «ιστορική ταυτότητα» του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων

DCIM100MEDIADJI_0011.JPG

Η διατήρηση της λειτουργίας του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων δεν αφορά μόνο την τοπική κοινωνία της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου, αλλά την Αιτωλοακαρνανία ευρύτερα. Οι λόγοι της αναμφισβήτητης ιστορικότητάς του , της ένταξής του στην τοπική κοινωνία ως αναπόσπαστο τμήμα της και της σημερινής λειτουργικότητάς του, αποτελούν τα ισχυρά επιχειρήματα της θέσης του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, έτσι όπως εκφράσθηκε με το Ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου την 28η Δεκεμβρίου 2017.

DCIM100MEDIADJI_0029.JPG

Για την υποστήριξη του δίκαιου αιτήματος, ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος μετά την έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 22 Ιανουαρίου για τον συντονισμό ενεργειών με δημάρχους και φορείς, πραγματοποίησε στην Αθήνα συνεχείς επαφές με πολιτικούς εκπροσώπους επιδιώκοντας παράλληλα συναντήσεις με την ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και των Ενόπλων Δυνάμεων.
Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς
Ταυτόχρονα με επιστολές προς τους Δημάρχους της Αιτωλοακαρνανίας αλλά και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων σε επίπεδο Δυτικής Ελλάδας, ζητείται η στήριξη της θέσης του Δήμου με αντίστοιχα Ψηφίσματα Δημοτικών Συμβουλίων και Δ.Σ. της Π.Ε.Δ.

stratopedo-2-39-mesologgi-3Ίδια ενημέρωση έγινε τόσο στα πολιτικά κόμματα όσο και στους βουλευτές της Αιτ/νίας, ενώ πέρα από την όποια διοικητική ή άλλη ενέργεια, η ανάδειξή του θα συμπεριλάβει την ανάλογη κινητοποίηση με παραστάσεις διαμαρτυρίας από την τοπική κοινωνία.

Η διατήρηση της λειτουργίας του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων είναι αποτέλεσμα πολιτικής απόφασης της Κυβέρνησης, λαμβάνοντας ασφαλώς υπόψη την βούληση της τοπικής κοινωνίας όπως αυτή εκφράζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο, το Δήμαρχο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, τους Φορείς και τους Δήμους που στηρίζουν το δίκαιο αίτημα.

Προς ενημέρωση των πολιτών και κάθε ενδιαφερόμενου, παραθέτουμε την ιστορική«ταυτότητα» του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων.

statop-1 statop-2 statop-3 statop-4 statop-5

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button