ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Ο Δήμος Μεσολογγίου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Συνεργασία με το Δίκτυο Ελλήνων Εθελοντών

Από το 2010, η 4η Απριλίου έχει ορισθεί ως παγκόσμια ημέρα αδέσποτων ζώων, επιδιώκοντας την ευαισθητοποίηση των πολιτών για ένα ζήτημα που σε πολλές περιπτώσεις λαμβάνει διαστάσεις αστικού προβλήματος.

Κι αυτό συμβαίνει καθώς πολλές φορές επιλέγεται η μέθοδος της εγκατάλειψης ή της έκθεσης νεογέννητων ζώων συντροφιάς, με αποτέλεσμα τη συσσώρευση μεγάλων πληθυσμών αδέσποτων ζώων στον αστικό ιστό.

Δυστυχώς, δεν λείπουν κι οι ακραίες περιπτώσεις βάναυσης συμπεριφοράς, με κυριότερη αυτή της θανάτωσης αδέσποτων ζώων, κάτι που ασφαλώς καταδικάζεται απερίφραστα.

Ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου ενημερώνει πως τα τελευταία χρόνια έχει συνεργασθεί με τις φιλοζωικές οργανώσεις αλλά και κτηνιάτρους της περιοχής που προσέφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους, παρέχοντας τροφή, εμβολιασμούς και κτηνιατρική μέριμνα σε μια προσπάθεια μετριασμού κι ελέγχου της κατάστασης.

Ταυτόχρονα, έχει εγγράψει στον προϋπολογισμό του 2019, ποσό για την κατασκευή κατάλληλου χώρου φιλοξενίας (καταφύγιο αδέσποτων ζώων), σύμφωνου με τα όσα υποδεικνύει η αυστηρή νομοθεσία.

Ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος, κατόπιν ενδιαφέροντος κι άμεσης επικοινωνίας με την Πρόεδρο του Δικτύου Ελλήνων Εθελοντών του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου Αθηνά Τραχήλη, ξεκινά νέα συνεργασία με σκοπό την παροχή κτηνιατρικής υποστήριξης (στειρώσεις κ.λ.π.).

Σε κάθε περίπτωση, η διαχείριση του ζητήματος αφορά και την ευαισθησία των πολιτών, καθώς οι παραπάνω μέθοδοι της εγκατάλειψης ή της θανάτωσης ζώων, όχι μόνο δεν λύνουν προβλήματα αλλά δημιουργούν πολλά περισσότερα.

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close