Τέχνες

O Δημ. Τζουβάλης μιλά για το "Ποιος σκότωσε τον Θεό του έρωτα;" (ηχητικό)

pol-theos-erotasΣτον Δυτικά FM 92,8 και στην πρωινή εκπομπή “Δυτικά Τώρα” μίλησε σήμερα  ο Αιτωλ/νας συγγραφέας Δημήτρης Τζουβάλης με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του βιβλίου «Ποιος σκότωσε τον Θεό του Έρωτα», που αποτελεί  μια πνευματική δουλειά 17 ετών για τον ίδιο και την αείμνηστη Αγρινιώτισσα συγγραφέα Αρσινόη Σερμιντζέλη.

Τόνισε μεταξύ άλλων πως το μυθιστόρημα αναφέρεται στις επιδράσεις που είχε η μεγαλύτερη επένδυση που έγινε Μεταπολεμικά στην Ελλάδα (100 εκατ. δολαρίων τότε) από μία πολυεθνική, και το βιβλίο βασίζεται σε 700 συνεντεύξεις, που πάρθηκαν από απλούς εργάτες της εταιρείας, μέχρι τον πρόεδρό της. Επιδράσεις που άλλαξαν για πάντα την τοπική κοινωνία.
Αναφερόμενος, στις κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες της τότε εποχής, επισήμανε ότι άλλαξαν άρδην, εξαιτίας αυτής της επένδυσης.
pol-poiosskotosetontheoerota1Όσο για την πλοκή του βιβλίου αλλά και τον αινιγματικό τίτλο του, σημείωσε πως το μυθιστόρημα βασίστηκε πάνω σε κάποιους μύθους. ‘Ενας από αυτούς ήταν ένας υποτιθέμενος φόνος και εκεί σκοτώθηκε ο Θεός του έρωτα. Ο συγκεκριμένος φόνος όπως και οι υπόλοιποι μύθοι χρησιμοποιήθηκαν, όπως είπε, για να καταλάβει καλύτερα o κόσμος το νόημα των κοινωνικών και ιστορικών αλλαγών.
Το βιβλίο του Δημήτριου Τζουβάλη και της Αρσινόης Σερμιντζέλη «Ποιος σκότωσε τον Θεό του έρωτα;» κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία της χώρας, από τις εκδόσεις ΑΡΜΟΣ. Όπως δηλώνει ο συγγραφέας σύντομα θα το παρουσιάσει και στο Αγρίνιο.
Οι οικονομικές, κοινωνικές και πολιτισμικές επιπτώσεις της μεγαλύτερης αναπτυξιακής επένδυσης στην μεταπολεμική Ελλάδα, συντελούν σ’ ένα μοναδικό μυθιστόρημα. Η δομή, ο τρόπος γραφής, η γλώσσα και η αγωνία ως το τέλος, θα σας καθηλώσουν.
Ακούστε τις δηλώσεις του συγγραφέα στον Π. Τσακανίκα:

Βιογραφικό Δημήτρη Τζουβάλη

Ο Δημήτρης Τζουβάλης γεννήθηκε στο Νεοχώρι Μεσολογγίου τον Μάρτιο του 1946.Βασική εκπαίδευση στην Κατούνα, Γαλαξείδι, Αμφιλοχία, Αστακό και Αγρίνιο. Σπούδασε μαθηματικά, πληροφορική και ρομποτική στην Ουψάλα Σουηδίας. Ίδρυσε μαζί με άλλους τα λογοτεχνικά περιοδικά Σύνθεση και Εμβόλιμον. Γράφει ποιήματα, διηγήματα, μυθιστορήματα και θέατρο.

Αρσινόη Σερμιντζέλη

Η Αρσινόη Σερμιντζέλη γεννήθηκε το Μάρτιο του 1950 στο Αγγελόκαστρο  και μεγάλωσε στο Αγρίνιο, στα σχολεία του οποίου έμαθε γράμματα. Σπούδασε μαθηματικά, στατιστική και πληροφορική στο πανεπιστήμιο της Ουψάλα Σουηδίας. Παρακολούθησε επίσης και μαθήματα κοινωνιολογίας.
Από το 1980 μέχρι και το θάνατό της έζησε στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας. Μαζί με άλλους λογοτέχνες ίδρυσαν το
περιοδικό Εμβόλιμον, εγχειρίδιο λόγου, τέχνης και λοιπής φαντασίας. Έγραψε διηγήματα και μυθιστορήματα.
Απεβίωσε το Δεκέμβριο του 2007 σε ηλικία 57 ετών.
pol-poiosskotosetontheoerota2

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close