ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης αναζητά κατοικίες προς μίσθωση σε όλη την Ελλάδα

Με το πρόγραμμα HELIOS μπορείς να νοικιάσεις το σπίτι σου σε αναγνωρισμένους πρόσφυγες, που θα λαμβάνουν επιδότηση ενοικίου από το πρόγραμμα.

O Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) αναζητά διαμερίσματα και κατοικίες προς μίσθωση σε όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος HELIOS. Οι κατοικίες θα φιλοξενήσουν αποκλειστικά αναγνωρισμένους πρόσφυγες που έχουν πάρει άσυλο στην χώρα.

Τι είναι το πρόγραμμα HELIOS;

Το πρόγραμμα HELIOS είναι ένα πρόγραμμα που υποστηρίζει τους πρόσφυγες που έχουν πάρει άσυλο στην Ελλάδα, στην ομαλή ένταξή τους στην ελληνική κοινωνία. Το πρόγραμμα υλοποιείται από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης και τους εταίρους του, με την υποστήριξη της ελληνικής Κυβέρνησης και τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συγκεκριμένα, οι αναγνωρισμένοι πρόσφυγες που εγγράφονται στο πρόγραμμα λαμβάνουν:

  • Εξατομικευμένη υποστήριξη στην εύρεση κατοικίας και μηναία επιδότηση στέγασης με στόχο την αυτόνομη στέγαση τους σε διαμερίσματα με ενοικίαση απευθείας στο όνομά των ωφελούμενων.
  • Μαθήματα ελληνικών για να μπορούν να επικοινωνούν και να γνωρίσουν τον ελληνικό πολιτισμό.
  • Στήριξη της απασχόλησης μέσω συμβουλευτικής υποστήριξης για να μπορούν να βρουν σταθερή και νόμιμη εργασία.

Ποιες είναι οι προδιαγραφές των κατοικιών προς αναζήτηση;

Οι κατοικίες που ενοικιάζονται στο πλαίσιο του προγράμματος πρέπει να πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

  • Να είναι σε καλή κατάσταση και άμεσα διαθέσιμες.
  • Να προσφέρουν πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες και υποδομές (δομές υγείας, κοινωνικές υπηρεσίες, υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, τράπεζα/ΑΤΜ, σούπερ μάρκετ, στάση αστικής/υπεραστικής συγκοινωνίας).
  • Να διαθέτουν τα απαιτούμενα πιστοποιητικά προς ενοικίαση.

Ενδιαφέρομαι να συνεργαστώ. Πού μπορώ να μάθω περισσότερα;

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, μπορείς να βρεις στην ιστοσελίδα του ΔΟΜ και στη σελίδα του Οργανισμού στο Facebook.

4 Σχόλια

  1. Να τα μας……. Καλώς ήρθατε στην πραγματικότητα. Ορίστε τι καλύπτουμε με εμβόλια και με κορονοιο. Γινηκαμε όλοι ένα……. Μπράβο μας……….. Καλως τα δεχτήκαμε….. Ορίστε…. Πάμε όλοι μαζί να πληρώσουμε φόρους μεθαύριο…. Να σκοτωνομαστε να δουλεύουμε για να πληρώσουμε ενοίκιο αλλιώς θα μας πετάξουν έξω…. Να φάμε… Να πιούμε νερό….. Και ότι άλλο….. Αν καταλάβατε δουλεύουμε για να πληρώνουμε τους φόρους οι Έλληνες και θα έρχονται οι μετανάστες και θα είναι διακοπές…. Τζάμπα. Αυτό κι αν είναι τζάμπα… Ρε σε τι κράτος ζούμε? Εμείς αν πάμε αλλού θα μας υποδεχτούν έτσι? Δεν ειναι θέμα ρατσισμού αλλά θέμα αντιμετώπισης του ανθρώπου.οι Έλληνες σβηνομαστε από το χάρτη μου φαίνεται… Και θα νοικιάζει σπίτια ο παπαδημουλης σε μκο.

  2. Φίλε Βαγγέλη αν θες να γίνεις αυτό που ζήτησες ρώτα έναν πρώην υπουργό των συριζανεληδων που πήγαινε προεκλογικά σε συγκεντρώσεις Πακιστανών και τους υποσχόταν ότι με ένα οποιοδήποτε χαρτί θα μείνουν εδώ για πάντα και θα φέρουν και όλο τους το σόι. Κάτι ξέρει αυτός……

  3. Πως μπορώ να γίνων κι εγώ μετανάστης, ώστε να μάθω για τον Ελληνικό πολιτισμό, που δεν ξέρω τίποτα και παράλληλα να μου πληρώνουν το ενοίκιο, το φαγητό, το ρεύμα, το νερό και όλα τα υπόλοιπα αγαθά, τα οποία μέχρι σήμερα τα πληρώνω μόνος μου;

  4. οι γερμανοτσολιάδες να προετοιμάσουν τα σπίτια τους για να τα πάρουν οι ξένοι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button