Γεγονότα

Ο Δ. Μιχάλης απαντά στους εργαζομένους για τον "αυταρχισμό"-τι λέει για την ημιαργία που δόθηκε

koi-mixalis-dioikitis-nosokomeiou-synxi7“Στο βωμό της σκοπιμότητας ξεπερνιούνται όλα. Ακόμη και οι διαχωριστικές γραμμές των κομματικο-πολιτικών στρατοπέδων.” Με αυτόν τον τρόπο ξεκινά την ανάρτηση του στο προφίλ του στο facebook ο Διοικητής των διασυνδεομένων νοσοκομείων της Αιτωλ/νίας Δημ. Μιχάλης, επιχειρώντας να απαντήσει στην ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου Αγρινίου. Μεταξύ άλλων ο κ. Μιχάλης ζητά να ενημερωθεί εγγράφως για το εάν και που αδίκησε εργαζομένους σε μετακινήσεις τους, ενώ απαντά και σε όσα ακούστηκαν για την ημιαργία που δόθηκε και που κατηγορήθηκε οτι αυτό έγινε επειδή είχε την ονομαστική του εορτή ο πρωθυπουργός!

Γράφει συγκεκριμένα ο κ. Μιχάλης:
“Τις ημέρες αυτές υπάρχει ένα ακόμα μπαράζ επιθέσεων προς την διοίκηση του νοσοκομείου.
Από τη μία οι αναφορές των συνδικαλιστών για ιδιότυπο αυταρχισμό και άδικη μεταχείριση των εργαζομένων και από την άλλη ανακοινώσεις πολιτικών με υπονοούμενα για ημιαργία που χορηγήθηκε στους εργαζομένους στις 17-3-2017.
Δεν επιθυμώ να συμμετέχω σε οποιοδήποτε παιχνίδι, κάνοντας το χατίρι αυτών που επιδιώκουν να σύρουν και τους υπόλοιπους στο παιχνίδι εντυπώσεων και λαϊκισμού που έστησαν.
Επιθυμώ όμως να ενημερώσω (τους εδώ φίλους και τους καλοπροαίρετους πολίτες που τυχόν με παρακολουθούν από εδώ) πως επειδή δεν έχω μάθει ούτε να σιωπώ ούτε να κρύβομαι από το μερίδιο ευθυνών που μου αναλογεί, έχω να πώ τα κατωτέρω:

Ως προς τις τακτικές των συνδικαλιστών:
(που μιας και πλησιάζουν οι σχετικές τους εκλογές πρέπει να πείσουν τους συναδέλφους τους για τους αγώνες τους και να κερδίσουν την εμπιστοσύνη τους) δεν θα επεισέλθω εκτενώς ούτε στους χαρακτηρισμούς, ούτε σε αοριστολογικό διάλογο.
Επειδή ανυπαρξία λαθών πάει πακέτο με την ανυπαρξία δράσεων και προκειμένου να εξεταστεί η πιθανότητα να υφίστανται περιπτωσιακές αδόκιμες επιλογές μετακίνησης προσώπων, θα κληθούν αρμοδίως (με σχετικό υπηρεσιακό έγγραφο) να υποδείξουν τους συγκεκριμένους εργαζομένους που αδικήθηκαν και τα συγκεκριμένα περιστατικά και λόγους που συνιστούν την αδικία. Αν επιθυμούν όντως να συμβάλλουν στη λειτουργία του νοσοκομείου, οφείλουν να το κάνουν με συγκεκριμένα στοιχεία και όχι με αφορισμούς.
Στην περίπτωση που όντως συνέβη κάτι τέτοιο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, αυτές θα αποκατασταθούν.
Και τούτο γιατί οι προσπάθειες που κάνει η διοίκηση για συνέπεια και ισοβαρή συμμετοχή όλων στο δύσκολο έργο των εργαζομένων του νοσοκομείου, δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται ότι γίνεται «χωρίς κανένα σοβαρό κριτήριο παρά μόνο έναν ιδιότυπο αυταρχισμό».
Για όσους θέλουν να πάει μπροστά το νοσοκομείο, η απαίτηση της διοίκησης για ισοβαρή συμμετοχή και συνέπεια, είναι εργαλείο δικαιοσύνης και προαγωγής της ποιότητας και όχι «ιδιότυπος αυταρχισμός». Μπορεί όμως κάλλιστα να βαπτιστεί έτσι, αν εξυπηρετεί σκοπιμότητες.
Γι’ αυτό, γενικούς αφορισμούς και χαρακτηρισμούς περί του τρόπου που διαχειρίζεται η διοίκηση την μετακίνηση (rotation) του προσωπικού, καθώς και την άρνηση στην εφαρμογή του, τα αφήνω στην κρίση του κάθε ενεργού και καλοπροαίρετου πολίτη και εργαζόμενου.

Ως προς τις κορόνες «ήθους» κάποιων πολιτικών:
Γνωρίζουν πολύ καλά αυτοί που παίζουν το παιχνίδι της εν λόγω σπέκουλας, πως η ημιαργία εδόθη για τη γιορτή της γυναίκας και τούτο γιατί το ζήτησαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι που δεν έλαβαν ημιαργία την ίδια μέρα, κάτι που οι προηγούμενες διοικήσεις συνήθιζαν να πράττουν. Για να ικανοποιηθεί το αίτημα τους, αποφασίστηκε να τους χορηγηθεί την Παρασκευή που ακολουθούσε.
Το ότι συμπίπτει με το εορτολόγιο κάποιων αγίων και ο συνειρμικός συσχετισμός με εορτάζοντες πολιτικούς, θα ήταν δικαιολογημένος αν οι παρεμβαίνοντες πολιτικοί δεν γνώριζαν το λόγο της χορήγησης.
Έχουν όμως και κομματικά στελέχη τους και συνδικαλιστές του χώρου τους στο νοσοκομείο και γνωρίζουν πολύ καλά το λόγο της χορήγησης, αφού ενημερώθηκαν από αυτά τα στελέχη τους για το γεγονός. Στελέχη που σαφώς έκαναν χρήση της ημιαργίας και γνώριζαν πολύ καλά γιατί την έλαβαν.
Ωστόσο, όταν παίζεις παιχνίδια με χτυπήματα κάτω από τη μέση, εξυπηρετώντας μικροκομματικές σκοπιμότητες, δεν έχει σημασία ούτε τι ξέρεις, ούτε το πόσο αιτιολογημένη είναι η χορήγηση της ημιαργίας ή οποιαδήποτε άλλη ενέργεια.
Σημασία έχει να ανακαλύπτεις «εχθρούς», «συνομωσίες», «κομματικό κράτος» κ.λπ. και να τα «αναδεικνύεις» προκειμένου να αυξήσεις την επιρροή σου.

Το αστείο βέβαια εδώ είναι ότι έρχονται να μιλήσουν για κομματισμό (με υπονοούμενα αυτή τη φορά) και για αξιοκρατία στο δημόσιο, αυτοί που θα πρέπει να καταχωρηθούν στα αντίστοιχα αντίστροφα λήμματα της γλωσσικής μας εγκυκλοπαίδειας.
Και μάλιστα από πολιτικούς που σε κάθε χώρο που μετακομίζουν γίνονται βασιλικότεροι του βασιλέως για να πείσουν ότι και σε αυτό το χώρο (sic) είναι σαρξ εκ της σαρκός του !!”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button